«Δημοκρατία για εμένα» στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

12:49 14/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας με την έκθεση έργων παιδιών με θέμα «Δημοκρατία για Εμένα». Η έκθεση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum των The New York Times,

από τις 12 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017.

«Τι σημαίνει η λέξη δημοκρατία για εσένα;»

Τα παιδιά δίνουν τις δικές τους απαντήσεις μέσα από τα έργα που δημιούργησαν και παρουσιάζονται στην έκθεση «Δημοκρατία για εμένα», στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, από τις 12 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιδήμαρχος για το παιδί, Μαρία Ηλιοπούλου, η πρόεδρος του Ταμείου για τη Δημοκρατία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Annika Savill, ο Αντιπρόεδρος διεθνών συνεδρίων των The New York Times, Αχιλλέας Τσάλτας, αλλά και παιδιά, έργα των οποίων φιλοξενούνται στην έκθεση.

Φωτογραφία από τα εγκαίνια της έκθεσης

Στόχος της έκθεσης είναι να προβληθεί η συμμετοχή των παιδιών στο Athens Democracy Forum, στη γιορτή της Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Τα έργα της έκθεσης δημιουργήθηκαν από παιδιά που συμμετείχαν το καλοκαίρι σε δράσεις στο πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» του δήμου Αθηναίων με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος καθώς επίσης και από παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο υποδοχής και κοινωνικής ένταξης προσφύγων WELCOMMON.

Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της έκθεσης έχουν τη δυνατότητα

να παρατηρήσουν τα έργα των παιδιών και να ανακαλύψουν πώς αντιλαμβάνονται τα παιδιά τη δημοκρατίανα δημιουργήσουν τη δική τους αυτοπροσωπογραφία με τα δικά τους μοναδικά χαρακτηριστικά,να κολλήσουν το δικό τους «φύλλο» στο δέντρο της συνεργασίαςνα ανακαλύψουν πώς εντάσσονται στον κόσμο όπως αυτός παρουσιάζεται στα έργα των παιδιών

Τα παιδιά συνεργάζονται, αναγνωρίζουν την ομορφιά της διαφορετικότητας γύρω μας, προστατεύουν το περιβάλλον, ευαισθητοποιούνται στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και ενεργούν χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Τα παιδιά παίρνουν χρώματα, μεταμορφώνουν με φαντασία και δημιουργικότητα «άχρηστα» υλικά σε έργα τέχνης, οραματίζονται έναν ιδανικό κόσμο και τον διεκδικούν. Η δική τους στάση και ματιά, όχι μόνο μας αφυπνίζει και μας κινητοποιεί, αλλά μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό 13-17 Σεπτεμβρίου 2017, 11:00-14:00.

Eίσοδος ελεύθερη

info

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄17-19, Aθήνα

Τηλ.: 210.3312995 (εσωτ. 122)

Keywords
Τυχαία Θέματα