Δήμαρχος Λέσβου: «Τα νησιά δεν μπορεί να καθίστανται όμηροι συμφωνιών»

08:49 28/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις τελευταίες εξελίξεις με το τραγικό περιστατικό της Μόριας που στοίχισε τη ζωή σε ένα προσφυγόπουλο και τη γιαγιά του αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. «Επιστρέψαμε και πάλι στις πρώτες ειδήσεις με έναν πολύ τραγικό τρόπο. Οι συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια είναι μη διαχειρίσιμες. Υπάρχει πολύ κόσμος σε μια δομή που δεν μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 1.500 άτομα και τώρα μένουν πάνω από 4.000 πρόσφυγες

και μετανάστες. Καταλαβαίνεται ότι μια σπίθα μπορεί ν’ ανάψει μεγάλη φωτιά. Αυτό θα πρέπει να το λάβει υπόψη της η κυβέρνηση, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλας και ν’ αλλάξει τη στάση του» τονίζει ο δήμαρχος Λέσβου.
«Δεν μπορεί η Λέσβος και τ’ άλλα νησιά να σηκώνουν μόνα τους το βάρος των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Μια συμφωνία όσο σωστή να είναι, όσο καλό και αν έχει προσφέρει μπορεί ν’ αλλάξει. Τα πανέμορφα νησιά μας δεν μπορεί να καθίστανται όμηροι είτε συμφωνιών είτε πολιτικών επιλογών οι οποίες γίνονται από άλλη χώρα» δηλώνει.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν τονίζει ότι «οι απειλές του Ερντογάν ότι θα ανοίξει τα σύνορα και θα πλημμυρίσει την Ελλάδα με πρόσφυγες, είναι απαράδεκτες».
Σύμφωνα με τον κ. Γαληνό η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσει «μια διεθνή εκστρατεία και ν’ αποδειχθεί ο ίδιος ο Ερντογάν κατά ομολογία του βρίσκεται πίσω από τους διακινητές που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες, τους οποίους εκμεταλλεύεται για ν’ ασκήσει πιέσεις στην Ελλάδα και την διεθνή κοινότητα. Αν προσθέσουμε και τις άλλες απειλές που εκτοξεύει για την Συνθήκη της Λωζάννης και για διεκδικήσεις, θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη και επικίνδυνη περίοδο και θα πρέπει να γίνει «σημαία» της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο ώστε να χαλάσουν τα σχέδια αυτών των κύκλων που ονειρεύονται μεγάλες αυτοκρατορίες και σουλτανάτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα