Διήμερο τέχνης και ενημέρωσης από το ΚΕΘΕΑ και άλλους φορείς

20:05 30/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2016 το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ανοίγει τις πόρτες του στο ΚΕΘΕΑ και άλλους φορείς απεξάρτησης για ένα πλούσιο διήμερο καλλιτεχνικών δράσεων και ανοικτών συζητήσεων.

Το διήμερο απευθύνεται στη φοιτητική κοινότητα αλλά και σε ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Φοιτητές και κοινό θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με μέλη, στελέχη και εθελοντές των φορέων απεξάρτησης σε διαφορετικούς χώρους του ΑΠΘ, όπου θα δημιουργηθούν για δύο μέρες «εστίες» τέχνης,ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του διημέρου θα περιλαμβάνει εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφίας, κεραμικών και χειροποίητων αντικειμένων, κινηματογραφικές προβολές,παράσταση μαύρου θεάτρου, μουσικά δρώμενα και συναυλία. Όλες οι καλλιτεχνικές δράσεις φέρουν την υπογραφή μελών των προγραμμάτων απεξάρτησης, μεταφέροντας ένα ηχηρό μήνυμα για τη δυνατότητα του ανθρώπου να αλλάζει και να ξαναπιάνει το νήμα της ζωής και τη δημιουργίας».

Tέλος, ανακοινώθηκε ότι: «Με τη συμμετοχή εκπρόσωπων των φορέων και πανεπιστημιακών θα διοργανωθούν δύο ανοικτές συζητήσεις με θέμα τη θεραπεία και την επανένταξη στα χρόνια της κρίσης, και τη σχέση τέχνης και απεξάρτησης, ενώ ενημερωτικά περίπτερα θα λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου».

Στο διήμερο συμμετέχουν:

ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ, ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, ΚΕΘΕΑ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΑΡΓΩ (ΨΝΘ)
Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων ΙΑΝΟΣ (ΓΝΘ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» – ΨΝΘ)
Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ –ΟΚΑΝΑ)
ΕΚΚΕΕ ΟΚΑΝΑ

Το διήμερο είναι πρωτοβουλία της Διεπιστημονικής Επιτροπής Μελέτης Προτάσεων για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών του ΑΠΘ. Η Επιτροπή έχει ήδη εγκαινιάσει συνεργασία με την ομάδα street-work του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, η οποία πραγματοποιεί συστηματικές παρεμβάσεις σε χώρους του Πανεπιστημίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα