Διδυμότειχο: Επίσκεψη της Φ. Γεννηματά στο νοσοκομείο και ενημέρωση για τα προβλήματα λειτουργίας

09:22 15/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου ενημερώθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η οποία επισκέφθηκε εχθές το μεσημέρι το νοσηλευτικό ίδρυμα.
Η κ. Γεννηματά συναντήθηκε αρχικά με τον διοικητή του νοσοκομείου και στη συνέχεια με τον διευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών, Κώστα Βαφειάδη, τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, Στάθη Στάμο και τον δήμαρχο, Παρασκευά Πατσουρίδη. Ενημερώθηκε για την κατάσταση

που επικρατεί και για τα πολλά και άλυτα προβλήματα που δεν επιτρέπουν την εύρυθμη λειτουργία του, με πρώτο στη λίστα τη διοικητική του συνένωση με το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την αυτονομία του και ακόμα να μην υπάρχει ούτε η δυνατότητα συμμετοχής του σε προγράμματα του INTEREG. Η σημαντική έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, ειδικευόμενων ιατρών και εξοπλισμού ήταν από τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν, καθώς εκκρεμούν ακόμη άδειες και συνολικά έξι χιλιάδες ρεπό που δεν έχει πάρει το προσωπικό. «Δεν θα συνεχίσουμε να γυρίζουμε από άδειες και ρεπό με τη διαδικασία του «εντέλεσθαι», πλέον θα κλείνουν κλίνες» είπε ο κ. Στάμος. Από την πλευρά του κ. Βαφειάδης σημείωσε πως η αυτονομία του νοσηλευτικού ιδρύματος θα επιλύσει πολλά προβλήματα και θα του δώσει νέα ευελιξία ενώ ο κ. Πατσουρίδης τόνισε ότι η υποβάθμιση του νοσοκομείου κλονίζει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και πως σταδιακά θα τους οδηγήσει να εγκαταλείψουν την περιοχή.
Keywords
Τυχαία Θέματα