Διαξιφισμοί Τσίπρα-Μητσοτάκη για Νοοr1, βία και τρομοκρατία

18:44 3/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εάν έχετε την οποιαδήποτε ένδειξη ή παραπάνω στοιχείο αναφορικά με την υπόθεση Noor1 να πάτε στη Δικαιοσύνη η οποία ήδη διερευνά την υπόθεση αυτή, είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στη δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε άσκοπη μια τέτοια πρόταση, εφόσον βρίσκεται σε

εξέλιξη η διαδικασία της Δικαιοσύνης.

«Κάνει εντύπωση σε όλους ότι αυτή υπόθεση δεν ήρθε στη Βουλή όταν το πανελλήνιο βοούσε, αλλά ήρθε προσφάτως όταν η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να εμπλέξει τον υπουργό Άμυνας κατηγορώντας τον για προσπάθεια παρέμβασης στη δουλειά της δικαιοσύνης» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Η υπόθεση αυτή κ. Μητσοτάκη διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και είναι το λιγότερο άσκοπο να προτείνετε εδώ στη Βουλή να συστήσουμε εξεταστική επιτροπή», τόνισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι ο υπουργός συνομίλησε όταν αυτός που είναι μέσα, του ζήτησε βοήθεια προκειμένου να δώσει φως σε μια σκοτεινή υπόθεση και τον παρέπεμψε στη δικαιοσύνη να πει αυτό που γνωρίζει.

«Τα συμπεράσματα όλων μας σε σχέση με το κατά πόσον σας έπιασε τώρα ο πόνος γι’ αυτή την υπόθεση, ας το βγάλει ο καθένας μόνος του» σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Politico.

«Είχατε την ευκαιρία να διορθώσετε ένα ιστορικό ατόπημα. Αυτός ο τόπος έχει νωπή ιστορία και ο λαός έχει μνήμη. Και ο ελληνικός λαός θυμάται και γνωρίζει. Γνωρίζει πόθεν προέκυψε και η βία και η τρομοκρατία. Και μέσα από ποιο κλίμα προέκυψε σ’αυτόν τον τόπο η πιο ακραία μορφή τρομοκρατίας που είναι η καταπάτηση του Συντάγματος στη Δικτατορία, το 1967 «, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει ότι μετά βέβαια υπήρξε και από την άκρα αριστερά «και αναφέρεστε φαντάζομαι στη 17Ν».

Όμως, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «είναι δυνατόν να έρχεστε εδώ ως αρχηγός μια ιστορικής παράταξης που πράγματι συνέβαλε σε αυτή την κοινή υπόθεση που λέγεται «εθνική συμφιλίωση» και να μας λέτε ότι η τρομοκρατία και η βία προέρχεται μόνο από την άκρα αριστερά; Δεν υπήρξε κ. Μητσοτάκη σ’ αυτόν τον τόπο για σας η δολοφονία του Λαμπράκη, η υπόθεση «Καρφίτσα», η δολοφονία του Πέτρουλα, η δολοφονία του Τεμπονέρα, δεν υπήρξε η ακραία μορφή βίας από την πλευρά της άκρας δεξιάς;», είπε προς τον πρόεδρο της ΝΔ.

«Λυπάμαι αλλά επιχειρείτε να ψαρέψετε στα θολά εκλογικά νερά του ακροξεδιού ακροατηρίου και είναι ντροπή να εμφανίζεστε στο ελληνικό κοινοβούλιο τόσο ανιστόρητος. Να προσδιορίσετε τη θέση σας στην ιστορία αυτού του τόπου γιατί είναι ανισοβαρής, άνιση και ανιστόρητη η τοποθέτησή σας», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να διαστρεβλώσει τα λεγόμενά του. «Ήμουν πάρα πολύ συγκεκριμένος και μίλησα για το ελληνικό φαινόμενο της τρομοκρατίας από την μεταπολίτευση και μετά. Δεν αναφέρθηκα στη χούντα ούτε στο τι έγινε πριν από τη χούντα».

«Θα ήταν ένα κέρδος αν το αναγνωρίζατε εσείς κ. Τσίπρα – γιατί εγώ ουδέποτε θα μπορούσα να φανταστώ να ταυτίσω εσάς προσωπικά, ούτε να αφήσω οποιαδήποτε υπόνοια, για σχέση δικιά σας με τέτοιες συμπεριφορές που παραπέμπουν στην κατάλυση της ίδιας της δημοκρατίας – θα ήταν ένα επίτευγμα για τη δημοκρατία, αν εσείς που προέρχεστε από την Αριστερά δεχόσασταν αυτήν την απλή πραγματικότητα: ότι όλες οι οργανωμένες τρομοκρατικές ομάδες στην Ελλάδα οι οποίες προσπάθησαν να δώσουν έναν ιδεολογικό μανδύα σε αποτροπιαστικές πράξεις δολοφονίας, είχαν ως μήτρα το χώρο της άκρας αριστεράς. Αυτό θα ήταν μια κατάκτηση αν το λέγατε», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μου κάνει εντύπωση πώς μια ιστορική πραγματικότητα η οποία δεν αμφισβητείται από κανέναν, γιατί έχετε τόσο μεγάλη δυσκολία να την αναγνωρίσετε. Δεν σας χρέωσα κάτι κ. Τσίπρα. Σας χρεώνω κάτι διαφορετικό. Σας χρεώνω ότι συστηματικά δεν βάζετε τα ζητήματα νόμου και τάξης σε πρώτη πολιτική προτεραιότητα, σας χρεώνω το γεγονός ότι έχετε αφήσει τα Εξάρχεια να έχουν γίνει μια ζώνη στην οποία το ελληνικό κράτος δεν έχει παρουσία, αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που είπα πριν».

«Θα είναι ένα κέρδος γι’αυτήν εδώ πέρα την αίθουσα, η οποία σας θυμίζω έχει θρηνήσει θύματα από αυτήν την τρομοκρατία να βγείτε και ομολογήσετε αυτήν την πραγματικότητα, γιατί δεν επιδέχεται αμφισβήτησης κ. Τσίπρα. Γιατί συγχέετε την υπόθεση Τεμπονέρα; Εγώ μιλάω για οργανωμένες τρομοκρατικές ομάδες που επί δεκαετίες συστηματικά δολοφονούσαν ανθρώπους», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα