Διαμαρτυρία των οικοδόμων για εργατικό ατύχημα

19:37 5/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει το Συνδικάτο οικοδόμων Αθήνας για το σοβαρό εργατικό ατύχημα που έγινε στις 3/10 στο εργοτάξιο της Πλ. Κόνωνος και είχε σαν αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του 62χρονου Σελένιτσα Σαφέτ.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο: «Το ατύχημα δεν ήταν αποτέλεσμα της «κακιάς ώρας», αλλά της εντατικοποίησης της δουλειάς από την εργοδοσία και της έλλειψης μέτρων προστασίας για τη ζωή και την υγεία των εργατών στα εργοτάξια. Βάζουν τους εργάτες να δουλεύουν σε χώρους που δεν προστατεύονται

είτε για να μειώνουν το κόστος είτε για να μην καθυστερεί η δουλειά. Καταδικάζουμε και την τακτική της συγκεκριμένης εταιρείας, που τρομοκρατεί τους εργάτες, ώστε να επικρατεί σιγή νεκροταφείου στο εργοτάξιο και κανείς να μη σηκώνει κεφάλι.

Οι ζωές μας δεν είναι για πέταμα! Απαιτούμε εδώ και τώρα, από την κυβέρνηση και από όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς».

Επίσης οι οικοδόμοι της Αθήνας, ανακοίνωσαν εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 22 Οκτώβρη 9 π.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα