Διαμαρτυρία κατά του νέου ΚΟΚ από τους ιδιοκτήτες «γουρούνων»

13:16 13/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εν μέσω μπόρας, πραγματοποίησαν μοτοπορεία οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων «γουρούνων» από την Κρήτη και άλλα νησιά της χώρας, που έφθασαν στον Πειραιά τα ξημερώματα, για να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Μεταφορών κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας της «γουρούνας» στους ασφαλτοστρωμένους δρόμους, που προωθείται μέσω του νέου ΚΟΚ.

Στόχος του υπουργείου Μεταφορών είναι η πρόληψη

των τροχαίων ατυχημάτων αλλά οι ιδιοκτήτες των τετράτροχων υποστηρίζουν ότι τα ποσοστά των ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν μειωθεί.

Η «γουρούνα» είναι όχημα παντός τύπου καθώς μπορεί να οδηγηθεί και από ΑμεΑ ενώ ειδικά στην Κρήτη αρκετοί αγρότες χρησιμοποιούν τις γουρούνες για να κάνουν τις αγροτικές εργασίες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων και μηχανών, Γιώργος Μπαμιεδάκης.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες των Ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και μηχανών επισημαίνουν και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την ασφάλιση των οχημάτων.

«Η Πολιτεία μας υποχρεώνει να έχουμε τα οχήματά ασφαλισμένα είτε είναι σεζόν είτε όχι. Μόνο με την παράδοση πινακίδων μπορούμε να κρατήσουμε ανασφάλιστα τα οχήματα. Αυτό όμως δημιουργεί τεράστια προβλήματα ειδικά σε κάποια νησιά που δεν έχουν εφορίες και θα πρέπει να πάνε σε άλλο νησί για να παραδώσουν τις πινακίδες», τόνισε ο κ. Μπαμιεδάκης.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ρεπορτάζ: Νίκος Γρυλλάκης, Γιώργος Καρυωτάκης

ΦΩΤΟ:Eurokinissi/SΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα