Διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες και αυτοκίνητα στην Ουάσινγκτον – Καταδικάζει ο Τραμπ

21:03 20/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μαυροντυμένοι διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για την επικείμενη ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ ως 45ου προέδρου των ΗΠΑ, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και παρμπρίζ αυτοκινήτων στην Ουάσινγκτον.

Οι διαδηλωτές, που κρατούν μαύρες και κόκκινες σημαίες, έσπασαν την πρόσοψη ενός υποκαταστήματος της Bank of America,

ενός εστιατορίου McDonald’s και ενός καταστήματος της αλυσίδας Starbucks – όλα τους σύμβολα του αμερικανικού καπιταλιστικού συστήματος.

Protesters take to the streets of Washington ahead of Donald Trump's #inauguration pic.twitter.com/cWx5pKBs4U

BBC Breaking News (@BBCBreaking) January 20, 2017

Οι στυνομικοί που προσπάθησαν να τους απωθήσουν ψεκάζοντάς τους με σπρέι πιπεριού και κάνοντας χρήση κροτίδων κρότου-λάμψης

Ένας πολίτης τραυματίστηκε στο κεφάλι και ήταν πεσμένος στο έδαφος πριν τον παραλάβει ασθενοφόρο.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ έγιναν «πολλές» συλλήψεις, όπως αναφέρεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε «συντονισμένες επιθέσεις» και ότι περιπολικά υπέστησαν ζημιές.

Λίγο νωρίτερα, διαδηλωτές της ομάδας Disrupt J20 επιχείρησαν να αποκλείσουν τα σημεία ελέγχου από τα οποία περνά το κοινό για να φτάσει στον χώρο της τελετής και πολλοί από αυτούς απομακρύνθηκαν από αστυνομικούς.

Η κυβέρνηση Τραμπ καταδικάζει το «κλίμα κατά της αστυνομίας»

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε το «κλίμα κατά της αστυνομίας», όπως το χαρακτήρισε, που επικρατεί στις ΗΠΑ και ζήτησε περισσότερη επιβολή του νόμου και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση, σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου.

«Το επικίνδυνο κλίμα κατά τις αστυνομίας στην Αμερική είναι λάθος. Η κυβέρνηση Τραμπ θα το τερματίσει», γράφει η ανακοίνωση αυτή στον ιστότοπο www.whitehouse.gov.

Στο ίδιο κείμενο επαναλαμβάνεται ότι η δέσμευση του Τραμπ να χτίσει ένα τείχος για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση. «Η χώρα μας χρειάζεται περισσότερη επιβολή του νόμου, περισσότερη δέσμευση της κοινότητας και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Ρόιτερς, bbcnews, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα