Δ. Πλατανιά: Προθεσμίες αιτήσεων για την Στεγαστική Συνδρομή

17:07 15/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τον Δήμο Πλατανιά γνωστοποιείται ότι καθορίστηκαν οι προθεσμίες και η διαδικασία χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτιρίων {κατοικίες, Ιεροί Ναοί, κτίρια κοινωφελούς χρήσης, αποθήκες (οικιακές και μη) κλπ.} που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες της 26ης Οκτωβρίου στις Δημοτικές Ενότητες:

Α) Βουκολιών – στις Κοινότητες Ταυρωνίτη και Χρυσαυγής
Β) Κολυμβαρίου – στις Κοινότητες Καλυδονίας, Κολυμβαρίου, Ραβδούχας και Ροδωπού,
Γ) Πλατανιά – στις Κοινότητες Γερανίου, Κοντομαρίου,

Μάλεμε, Μοδίου και Πλατανιά.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ και ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΏΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ

1ον: Οι αιτήσεις των ιδιοκτητών για την διενέργεια αυτοψίας κτιρίων (εκτός επαγγελματικών χρήσεων) που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, και επιθυμούν τον έλεγχο και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας, υποβάλλονται εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών από την δημοσίευση στο ΦΕΚ/4306/11-12-2017/τ. Β΄, της αρ. ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/1462/Α325/2017 ΚΥΑ, δηλαδή έως 11 Μαρτίου 2018.

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις θα συνοδεύονται από από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου. Οι φωτογραφίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/τριας.

2ον: Οι αιτήσεις για έκδοση Άδειας Επισκευής και χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) ή για έκδοση Βεβαίωσης Καθορισμού Δικαιούχου Στεγαστικής Συνδρομής για Ανακατασκευή, υποβάλλονται εντός προθεσμίας δώδεκα (12) μηνών από την δημοσίευση στο ΦΕΚ/4306/11-12-2017/τ. Β΄ της προαναφερόμενης ΚΥΑ, δηλαδή έως 11 Δεκεμβρίου 2018.

Οι προαναφερόμενες αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα πρέπει να κατατίθενται με ευθύνη των ενδιαφερομένων στο ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΚΕΠ) ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ στο Γεράνι, προκειμένου να προωθούνται στην Αρμόδια Υπηρεσία για την αποκατάσταση των ζημιών (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.).

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο Δήμο μας και έχουν υποστεί ζημιά από την πλημμύρα της 26ης Οκτωβρίου 2017, θα πρέπει να απευθύνονται στις αρμόδιες επιτροπές της Π.Ε. Χανίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα