Δ. Μακεδονία: Περιβαλλοντικό Οικιακό Τιμολόγιο Ρεύματος

14:38 17/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Έπρεπε να συμβεί εδώ και χρόνια», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, πριν από λίγο στη Βουλή για τη θέσπιση του μειωμένου τιμολογίου ρεύματος στη Δυτική Μακεδονία και στο Δήμο Μεγαλούπολης Αρκαδίας, με αφορμή την κατάθεση σχετικής τροπολογία, που έφερε στο Νομοσχέδιο για τις «Ενεργειακές Κοινότητες».

Όπως ανέφερε αναμένεται να υπάρξει μια μέση μείωση στους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος των περιοχών αυτών της τάξης του 30%, με ωφελούμενα 140 χιλιάδες νοικοκυριά. Μάλιστα για

τη θέσπιση του «Περιβαλλοντικού Οικιακού Τιμολόγιου Ρεύματος», όπως το χαρακτήρισε, έχει δεσμευτεί το ποσό των 17,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναφερόμενος στην κριτική της ΝΔ και του εισηγητή της, βουλευτή Τρικάλων, Κωνσταντίνου Σκρέκα, που έκανε λόγο για «ρουσφετολογική προσέγγιση» της Τροπολογίας, που γίνεται «χωρίς να δίνονται λύσεις, αλλά και δεν είναι σαφής ο τρόπος εφαρμογής», αφού εξέφρασε την έκπληξή του, τόνισε ότι θα υπάρξει συγκεκριμένος τρόπος εφαρμογής, μέσα από την Κοινή Υπουργική Απόφαση με τον υπουργό Οικονομικών.

Κριτική όμως άσκησε στην Κυβέρνηση ο εισηγητής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Σκρέκας και για το Φυσικό Αέριο, καθώς όπως ανέφερε δεν υπάρχει η Δυτική Μακεδονία στο σχεδιασμό της επέκτασης του Δικτύου μέχρι το 2021.

Από την πλευρά του ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι η Δυτική Μακεδονία, όχι μόνο δεν αποκλείστηκε, αλλά θα έχει «από το 2019 πρόσβαση με δύο εξόδους, σε Καστοριά και Πτολεμαϊδα», ενώ όπως ανέφερε ήδη η ΔΕΔΑ συμφώνησε στην επέκταση του Δικτύου στις πόλεις της Καστοριάς, του Άργους Ορεστικού και των Γρεβενών και μάλιστα δέσμευσε για το λόγο αυτό το ποσό των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι ανάλογο ποσό δέσμευσε και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα