Δ. Μακεδονία: Οι εκλογές της Κεντροαριστεράς

11:57 11/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε 18 εκλογικά κέντρα σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία θα μπορούν να ψηφίσουν όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην εκλογή του προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Η συμμετοχή στις εκλογές αυτή την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, που είναι ο α’ γύρος των εκλογών, είναι καθοριστική, καθώς θα εξαρτηθεί απ’ αυτήν για το αν συμμετέχει και στο β’ γύρο, που θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου, εφόσον κανένας

υποψήφιος δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50%+1 ψήφο.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία είναι εννέα. Πρόκειται για τους:

Νίκο Ανδρουλάκη (βουλευτής με την ΕΛΙΑ – Δημοκρατική Παράταξη)

Κωνσταντίνο Γάτσιο (Καθηγητή, πρώην πρύτανη του Οικονομικού πανεπιστημίου)

Φώφη Γεννηματά (Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ)

Σταύρο Θεοδωράκη (επικεφαλής στο «Ποτάμι»)

Γιώργο Καμίνη (Δήμαρχο Αθηναίων)

Γιάννη Μανιάτη (βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης)

Απόστολο Ποντα (επικεφαλής της ΕΔΕΜ και δικηγόρο)

Γιάννη Ραγκούση (πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ) και

Δημήτρη Τζιώτη (επικοινωνιολόγο)

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με βάση τον εθνικό εκλογικό κατάλογο και σύμφωνα με τα ισχύοντα στις εθνικές εκλογές, ενώ ο κάθε ψηφοφόρος θα μπορεί να προσέρχεται σε οποιοδήποτε Εκλογικό Κέντρο που θα λειτουργεί, εντός και εκτός Ελλάδος.

Το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα και θα περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των υποψηφίων. Οι ψηφοφόροι θα εκφράζουν την προτίμησή τους σημειώνοντας έναν σταυρό προτίμησης το πολύ.

Για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, οι πολίτες θα καταβάλουν εισφορά 3 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας.

Με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής, σε κάθε εκλογικό τμήμα θα τηρούνται δυο καταστάσεις: στην πρώτη θα καταχωρούνται τα στοιχεία όλων όσων θα ψηφίσουν και στην δεύτερη μόνον όσων από τους ψηφίζοντες δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την ίδρυση του νέου κόμματος.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Αναλυτικά τα Εκλογικά Κέντρα της Δυτικής Μακεδονίας είναι:

Α/ΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΚΤΗΡΙΟ1ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝΕργατικό Κέντρο, Γρεβενά2ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣΑίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Δεσκάτη3ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣΟλυμπιακό πάρκο κτίριο τουρισμού, Καστοριά4ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥΝεστόριο5ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥΔημαρχείο, Άργος Ορεστικό6ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥΔημαρχείο, Νεάπολη7ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥΔημοτικό Κατάστημα, Σιάτιστα8ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥΠαλιό Δημαρχείο, Τσοτύλι9ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣΕργατικό Κέντρο, Πτολεμαΐδα10ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣΚοινοτικό κατάστημα, Κομνηνά11ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣΠολυκέντρο, Αιανή12ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣΕργατικό Κέντρο, Κοζάνη13ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣΑίθουσα Δήμου, Κοιλάδα14ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥΔημαρχείο, Σέρβια15ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥΠαλιό Δημαρχείο, Τρανόβαλτο16ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥΑίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Αμύνταιο17ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝΕστιατόριο «ΝΟΥΦΑΡΟ», Λευκώνας18ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣΕργατικό Κέντρο, Φλώρινα

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα