Δ. Μακεδονία: Κριτική για το περιβάλλον

08:35 23/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κριτική κατά του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρου Καρυπίδη για τον τρόπο χειρισμού της προστασίας του περιβάλλοντος και της λίμνης της Βεγορίτιδας άσκησε η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, Γεωργία Ζεμπιλιάδου μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό την περασμένη Πέμπτη.

Όπως επισημαίνει ο κ. Καρυπίδης, φέρει προσωπικά «μεγάλη ευθύνη» για την καταστροφή του περιβάλλοντος στο οικοσύστημα της λίμνης Βεγορίτιδας και του ποταμού Σουλού, καθώς με αποφάσεις του απένταξε τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού 36,2 εκ€, που είχαν

στόχο την προστασία τους.

Σύμφωνα με την κ. Ζεμπιλιάδου τα τρία έργα που απεντάχθηκαν είναι οι:

– Μελέτες και έργα αποχέτευσης για την αποκατάσταση του ποταμού Σουλού στο δήμο Εορδαίας, εκτός της Δ.Ε. Πτολεμαΐδας, με προϋπολογισμό 5,963,287.76 €.

– Μελέτες και έργα αποχέτευσης για την αποκατάσταση του ποταμού Σουλού στη Δ.Ε. Πτολεμαΐδας του δήμου Εορδαίας» με προϋπολογισμό 13.950.047 € και η

– Κατασκευή και λειτουργία Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Φιλώτα και αποχετευτικού δικτύου Φιλώτα – Αντίγονου – Πελαργού – Μανιακίου – Λεβαίας – Βεγόρας του δήμου Αμυνταίου της Π.Ε. Φλώρινας, με προϋπολογισμό 16.386.179 €.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα