Απείχαν από την συνεδρίαση για τον Αχελώο

20:47 6/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έλαμψαν δια της απουσίας τους, τόσο η μείζονα αντιπολίτευση, όσο και η πλειονότητα των δημάρχων, στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας με θέμα την αναθεώρηση του σχεδίου διαχείρισης των λεκανών απορροής ποταµών στη Θεσσαλία και το αναπτυξιακό συνέδριο.

Οι λόγοι της απουσίας της μείζονας αντιπολίτευσης γνωστοποιήθηκαν μέσω σχετικού e – mail, στο σώμα, το οποίο ανέφερε ότι δεν είχαν διανεμηθεί εισηγήσεις για τα υπό συζήτηση θέματα της συνεδρίασης. Όσο για τους δημάρχους, το παρόν έδωσε μόνο ο δήμαρχος Φαρκαδόνας

Θαν. Μεριβάκης.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός στην εισήγηση, σχολιάζοντας τη διαδικασία της διαβούλευσης, τόνισε ότι έγινε πολύ γρήγορα και έκανε λόγο «για υλοποίηση κατευθυνόμενης μελέτης με εντολή από τον αρμόδιο ειδικό γραμματέα υδάτων να μην εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς νερού στη Θεσσαλία από τον Αχελώο».

Ο κ. Αγοραστός, εξήγησε ότι η μεταφορά νερού από τον Αχελώο δεν βλάπτει κανένα, αντιθέτως, ωφελεί και την Θεσσαλία και την Αιτωλοακαρνανία και τόνισε παράλληλα ότι δεν πρέπει να πεταχθούν 500 εκ. ευρώ που έχουν επενδυθεί στο φράγμα της Συκιάς, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως υδροηλεκτρικό με τη μέθοδο της αντιοταμίευσης.
Οσον αφορά τις αιτιάσεις για την κατασπατάληση νερού από τους Θεσσαλούς αγρότες ο περιφερειάρχης, υπογράμμισε ότι το 83% των αγροτών στη Θεσσαλία, ποτίζει με συστήματα στάγδην άρδευσης.
Στην συνεδρίαση παρέστη και ο βουλευτής της ΝΔ Λάρισας Χρ. Κέλλας, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τα έργα εκτροπής του Αχελώου, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η εμμονική της συμπεριφορά οδηγεί στην ερήμωση του θεσσαλικού κάμπου. Η συνεδρίαση έκλεισε με τις τοποθετήσεις των παρατάξεων για τα έργα εκτροπής του Αχελώου.

Keywords
Τυχαία Θέματα