Χωνιά: 41ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΕΕ – ΟΤΕ

09:00 24/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησαν χθες στα Χανιά οι εργασίες του 41ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ, που θα διαρκέσει έως το ερχόμενο Σάββατο, 28 Μαΐου. Χθες και σήμερα πραγματοποιείται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών δημοτικών σχολείων πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Σε

συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι υπεύθυνοι οργάνωσης του συνεδρίου, η πρόεδρος της Π.Ε.Ε. – ΟΤΕ, Χριστίνα Νικολέττου, τόνισε μεταξύ άλλων πως «Η δράση μας ξεκίνησε τη δεκαετία του ’50, λόγω της αναγκαιότητας που υπήρχε την εποχή εκείνη. Από το 1987 όμως λειτουργούμε με πιο συγκροτημένη μορφή, με δράσεις που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο. Οι δράσεις αποτελούνται από κινήσεις συναδέλφων, αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας. Έχουν λοιπόν κοινωνικό χαρακτήρα, περιλαμβάνουν δράσεις ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, αθλητικά δρώμενα και πολλές άλλες εκδηλώσεις. Αυτά γίνονται παράλληλα με το εργασιακό μας έργο, δεν αποποιούμαστε την εταιρία στην οποία δουλεύουμε και συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς του τόπου που γίνονται οι εκδηλώσεις μας. Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι Αλληλεγγύη και Προσφορά στο Συνάνθρωπο και προέκυψε από την ανάγκη, από όλο αυτό που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα».

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου ΟΤΕ Χανίων, κος Βαγγέλης Αλεξανδράκης, ανέφερε ότι «Οι δράσεις που θα κάνουμε είναι οι εξής: Ενημέρωση σε σχολεία για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, εθελοντική αιμοδοσία, ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών για δωρεά μυελού των οστών και για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Παρακαλώ τον κόσμο να έρθει στις εκδηλώσεις μας και καλούμε όσους μπορούν να συμμετέχουν στην αιμοδοσία και στη δωρεά μυελού των οστών. Κάποιοι θα κάνουν ένα δώρο ζωής. Μήπως είσαστε εσείς;»
Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Αντιπριφέρεια και ο Δήμος Χανίων.
Η υπεύθυνη αθλητισμού και πολιτισμού της Αντιπεριφέρειας, Κατερίνα Τζομπανάκη, είπε «Η Π.Ε. Χανίων συμμετέχει με ιδιαίτερη χαρά στο συνέδριο ως συνδιοργανωτής. Πρόκειται για μία σημαντική δράση, λόγω ακριβώς και του θέματός του. Στις ημέρες που περνούμε υπάρχει ανάγκη για αλληλεγγύη και προσφορά στο συνάνθρωπο. Συγχαίρουμε την ΠΕΕ – ΟΤΕ για την πρωτοβουλία της».
«Συμβάλλουμε με το δικό μας τρόπο στο συνέδριο, ως ευαίσθητοι άνθρωποι γύρω από τον πολιτισμό και την κοινωνία. Ο πολιτισμός είναι τρόπος σκέψης και ζωής. Η θεματολογία του συνεδρίου έχει ως επίκεντρο τη διάσωση της ζωής του ανθρώπου, που σήμερα κινδυνεύει, κυριολεκτικά και μεταφορικά», είπε με τη σειρά της η Αντιδήμαρχος Βαρβάρα Περράκη. Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΕ – ΟΤΕ, κος Μανώλης Χαραλαμπάκης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά μέχρι το επόμενο Σάββατο.

The post Χωνιά: 41ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΕΕ – ΟΤΕ appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα