Καταγγελίες Λαμπρινούδη για στελέχη Δημοτικής Αρχής Χίου

13:58 13/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εμπλοκή στελεχών της Δημοτικής Αρχής Χίου στη σημερινή λειτουργία της ΒΙΑΛ, καταγγέλλει ο δημοτικός συνδυασμός «Ολοι μαζί για τη Χίο μας», και ειδικά στον τομέα σίτισης.

Μια μέρα πριν τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Χίου, ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους και ζητά απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή Χίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αύριο (σ.σ. Τετάρτη, 13/12/2017) αποφάσισε η Δικαιοσύνη να ορίσει τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Χίου για την απαγόρευση κάθε επιπλέον εργασίας διεύρυνσης

της δυναμικότητας της ΒΙ.ΑΛ.. Ο συνδυασμός «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» πάσχισε στο Δημοτικό Συμβούλιο να πείσει τη δημοτική αρχή για την αποφασιστική νομική της αντίδραση και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.
Δυστυχώς οι κατ’ επανάληψη αντιφάσκουσες δηλώσεις του δημάρχου Χίου, ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο κάθε φορά βρίσκεται, δεν μας πείθουν ότι έχει προσχωρήσει στην κοινωνική απαίτηση η Χίος να εμποδίσει τη μετατροπή της σε ένα απέραντο κρατητήριο μεταναστών και προσφύγων.
Ρωτάμε ευθέως και αναμένουμε απάντηση, μαζί με τους κατοίκους του Χαλκειούς και των Καμποχώρων, που αύριο καλούνται από το δήμαρχο να ενισχύσουν το νομικό αίτημα της Χίου:
• υπάρχουν στελέχη της δημοτικής αρχής εξαρτώμενα οικονομικά από τη σημερινή λειτουργία της ΒΙ.ΑΛ.;
• συμμετέχουν στελέχη της στη σίτιση ή διαμονή φαγητού στους χιλιάδες πρόσφυγες;
• τι είδους συμφωνίες έχουν συνάψει; Συναρτάται η οικονομική δοσοληψία τους από τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που καταλήγουν στη ΒΙ.ΑΛ.;
Η καθαρότητα των απαντήσεων και η απόφαση να κοπεί κάθε επαγγελματικός ομφάλιος λώρος της δημοτικής αρχής και στελεχών της με την επαυξητική τάση παρουσίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας θα κρίνει την ειλικρίνεια των προθέσεων του Μαν. Βουρνού και των συνεργατών του. Δεν γίνεται απ’ τη μια να εμφανίζεσαι ως πολέμιος της απόφασης η Χίος να θυσιαστεί στο βωμό του προσφυγικού κι από την άλλη τσέπη στελέχη σου να αναλαμβάνουν εργολαβικά ή υπεργολαβικά μερίδιο από τη διακίνηση χρήματος στο νησί για το προσφυγικό. Μιλήστε επιτέλους τη γλώσσα της καθαρότητας. Η Χίος δεν θα συγχωρήσει υπόγειες διαδρομές.

Για το συνδυασμό
ΠΟΛ. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα