Χίος: Ένοχοι εκ νέου για τα επιδόματα τυφλότητας

06:03 14/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μόνο μια από τις 47 περιπτώσεις των κατηγορουμένων πως ελάμβαναν παράνομα τα επιδόματα τυφλότητας, αθωώθηκε. Καταδικαστική ήταν επίσης, και με ποινές όπως και πρωτοδίκως, η απόφαση για την πρώην οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου Χίου Λεμονιά Ζερβούδη- Βαρκάρη.
Το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά από πρόταση και της εισαγγελέως της έδρας και ύστερα από διήμερη εξέταση της υπόθεσης, επέβαλε ποινές φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή για τον καθένα από τους 46 κατηγορούμενους και 4,5 ετών με τριετή αναστολή και

ένα χρόνο στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για την κα Ζερβούδη.
Εντύπωση έκανε πάντως το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν άλλαξε άποψη τόσο από τις καταθέσεις των ανθρώπων, των περισσοτέρων ηλικιωμένων που ελάμβαναν τότε το επίδομα ούτε οι αναφορές στο πως έγινε τότε από την Επιτροπή… fast-truck -που κύριο στόχο είχε να γίνουν περικοπές- η εξέταση.
Η δε περιρρέουσα ατμόσφαιρα του 2012 ήταν τελείως αρνητική για αυτούς που έπαιρναν επίδομα. Βέβαια ότι περικόπηκαν τα επιδόματα σε όσους δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις -σύμφωνα με την τότε Επιτροπή- και αυτό σταμάτησε την επιβάρυνση των ταμείων, δεν εμπόδισε τη συνέχιση των περικοπών όχι μόνο σε επιδόματα αλλά και σε αναλώσιμα υλικά που έχουν ανάγκη τα άτομα με αναπηρία και με σοβαρές ασθένειες.
Μετά την απόφαση αυτή, ανοίγει προφανώς και ο δρόμος από πλευράς ασφαλιστικών ταμείων να διεκδικήσουν τα χρήματα που ως επιδόματα είχαν δώσει στους τότε δικαιούχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα