Χίος: Απεργία πείνας και διαμαρτυρία για τις συνθήκες διαβίωση των προσφύγων στη Σούδα

13:32 20/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Απεργία πείνας πραγματοποιούν στη Χίο 15 πρόσφυγες και μετανάστες για τις συνθήκες διαβίωσης και τον εγκλεισμό τους στο νησί. Χθες πρόσφυγες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρία έξω από τον καταυλισμό της Σούδας διαμαρτυρόμενοι για τις διακοπές ρεύματος που καθιστούν αδύνατη τη διαμονή στον καταυλισμό ιδιαίτερα οικογενειών με μικρά παιδιά στις χειμωνιάτικες συνθήκες. Με ενίσχυση του δικτύου της ΔΕΗ στον

καταυλισμό θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα απαντά ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον καταυλισμό της Σούδας:

Η Κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στον ,χωρίς συνεχή και επαρκή παροχή ρεύματος και νερού, σε αυτές τις χαμηλές θερμοκρασίες είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου έχουμε τονίσει επαλειμμένα ότι ό καταυλισμός έπρεπε ήδη να έχει αδειάσει, μας γεννιούνται όμως εύλογα ερωτήματα.

Αφού έχει παρθεί απόφαση για κλείσιμο του καταυλισμού γιατί ο Δήμος δεν υλοποιεί αυτή την απόφαση ;Ο Δήμος παίρνοντας αυτή την απόφαση που σκόπευε να μεταφέρει αυτούς τους ανθρώπους;Εκτός κι αν θα έκανε μαγικά και θα τους εξαφάνιζε.

Ακούστηκαν βέβαια πολλά για παραμονή των προσφύγων σε πλοίο και άλλα μη υλοποιήσιμα .

Είναι ευθύνη του Δήμου να μεταφερθούν σε άλλους χώρους.Χώροι υπάρχουν(Ξενοδοχεία.διαμερίσματα), αλλά όλοι οι τοπικοί φορείς(Δήμος,Περιφέρεια,Εκκλησία), έχουν συνηθίσει να κάνουν ότι δεν βλέπουν και δεν ξέρουν. Η Αλλαγή στάσης του Δήμου για τον ΧΑΔΑ και η γενικότερη άρνηση για οποιαδήποτε λύση στο πρόβλημα είναι η βασική αιτία της σημερινής κατάστασης.

Αναρωτιόμαστε επίσης αν εξυπηρετεί κάποιους η παραμονή του καταυλισμού στο κέντρο της πόλης με τέτοιες απάνθρωπες συνθήκες;

Από την άλλη δεν γίνεται να μην σχολιάσουμε την ανάλγητη και απάνθρωπη στάση όλων των φορέων που λυπούνται και νοιάζονται για όσα έχουν περάσει αυτοί οι άνθρωποι ,αλλά μόνο στα λόγια. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη δεν φαίνεται στα μεγάλα λόγια αλλά έμπρακτα.

Συνήθως τις γιορτινές μέρες η καρδιά ζεσταίνεται και γεμίζει αγάπη,δυστυχώς στον τόπο μας αυτό δεν συμβαίνει. Οι φιλεύσπλαχνοι όμως τοπικοί φορείς που χύνουν δάκρυα για τους μη έχοντες και βγάζουν πύρινους λόγους περί ανθρωπισμού δεν νοιάζονται καθόλου αν μέσα στην πόλη μας κινδυνεύουν να πεθάνουν ταλαιπωρημένοι άνθρωποι από την παγωνιά .

Σε όλες τις καταστάσεις υπάρχουν υπεύθυνοι και αυτοί είναι που πρέπει πρώτα από όλους να έχουν λύσεις και υλοποιήσιμες προτάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου έχει καταθέσει προτάσεις που μπορούν άμεσα να δώσουν λύση,απαραίτητο βέβαια είναι να το θέλουν και οι εμπλεκόμενοι φορείς να δώσουν λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα