Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για τα Paradise Papers

15:59 10/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη μορφή χιονοστιβάδας συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη λίστα των Paradise Papers, με την εφημερίδα «Εθνος» να φέρνει στη δημοσιοτητα στοιχεία που αφορούν πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτήν.

Σύμφωνα με το «Έθνος», ο Έλληνας τραπεζίτης που βρίσκεται στη λίστα των Paradise Papers είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας ο οποίος, όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το

συμμετείχε το 2013 σε off shore στις Βερμούδες, η οποία λειτουργούσε ως fund επενδυτών με σκοπό την αγορά και την εκπαίδευση ίππων, καθώς και την ανάπτυξη λογισμικού για συστήματα σε ιπποδρομίες.

Ο Φωκίων Καραβίας απαντώντας σε ερώτηση εφημερίδας τονίζει ότι όντως συμμετείχε στη συγκεκριμένη εταιρεία για οχτώ μήνες, αλλά χωρίς εμπλοκή στη διοίκηση και τα όργανα, ενώ αποχώρησε τα τέλη του 2013 με ζημία. Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της τράπεζας στο συγκεκριμένο fund.

Η εφημερίδα «Έθνος» επανέρχεται σήμερα Παρασκευή με νέα σειρά αποκαλύψεων για τις offshore του Μιχάλη Ζολώτα που αναστάτωσαν την Κύπρο και οδήγησαν σε χρεωκοπία το τραπεζικό σύστημα.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Γελαντάλις

Keywords
Τυχαία Θέματα