Χειροκρότημα για τα προσφυγόπουλα στο τουρνουά της Περιφέρειας Αττικής (photos)

16:11 23/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έφυγαν με τον ίδιο τρόπο που ήρθαν – καταχειροκροτούμενοι από όλο το γήπεδο, γονείς και λιλιπούτειους αθλητές. Ο λόγος για την ομάδα των προσφυγόπουλων από τον Ελαιώνα, που πήρε μέρος στο τουρνουά ποδοσφαίρου (και μπάσκετ) που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής (κεντρικός τομέας) στο γήπεδο της Νήαρ Ήστ για ακαδημίες συλλόγων.

Σωματεία με προσφυγικές ρίζες όπως η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος

Καισαριανής, ο Μικρασιατικός, η Πέρα Κλούμπ, ο Απόλλωνας Σμύρνης, αλλά και άλλα, όπως ο Γκυζιακός, η Αθηναΐδα, οι Αμπελόκηποι, η Κορωνίδα Γαλατσίου, κλπ πήραν μέρος σε μία αθλητική γιορτή ειρήνης και αλληλεγγύης την Κυριακή 22 Μαΐου, στην οποία συγκεντρώθηκαν και είδη για βοήθεια στους πρόσφυγες.

Αθλητικό υλικό, χάρισαν ο Γκυζιακός τις φανέλες, καθώς και μία μπάλα και ο Μικρασιατικός τα σορτσάκια και έτσι τα προσφυγόπουλα (ηλικίες από 8 έως 11) από τη Συρία, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στο γρασίδι.

Δεν έλειψε και η υποστήριξη από την εξέδρα, αφού εκτός από τα συνεχή χειροκροτήματα, μία ομάδα λιλιπούτειων αθλητών έκαναν για λίγο και κερκίδα με το σύνθημα «προ-σφυ-γόπουλα, προ-σφυ-γόπουλα, προ-σφυ-γόπουλα».

Ο Μ. Ρωμανίδηςτο ert.gr με τα προσφυγόπουλα από τη Συρία

Οι φωτογραφίες έδιναν και έπαιρναν και στο τέλος ακολούθησαν και οι βραβεύσεις των ομάδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου (τα προσφυγόπουλα αγωνίστηκαν μόνο στο ποδόσφαιρο).

Ο Π. Γιαννάκης

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο σύντομο χαιρετισμό του πριν κάνει απονομές, αναφέρθηκε στην αξία της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και όπως είπε χαρακτηριστικά, για να κάνεις πάσα στην αλληλεγγύη, όπως και στον αθλητισμό, πάντα χρειάζονται δύο, αυτός που την κάνει και αυτός που την παίρνει.

Γ.Σ. Καισαριανής – Ελαιώνας

Ακολούθως κάτω από πυκνό χειροκρότημα βραβεύτηκε η ομάδα του Ελαιώνα. Έχει όμως και συνέχεια, αφού τα παιδιά θέλουν να βγουν από τις συνθήκες του αθλητικού περιορισμού εντός του Ελαιώνα και να προπονούνται σε κανονικά ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και μάθαμε ότι ήδη κάποια εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την προοπτική αυτή.

ΑΕΚ – Ελαιώνας

Επίσης και αφού δώσαμε ανταπόκριση στην ΕΡΑ Σπορ, θέμα της συζήτησης που είχαμε με συναδέλφους, αλλά και στελέχη της Περιφέρειας, είναι η προοπτική να τους παραχωρηθούν ώρες στα δημοτικά γήπεδα που είναι κοντά στον Ελαιώνα (Ακαδημία Πλάτωνος ή Ρουφ, που ανήκουν στο Δήμο Αθηναίων), αφού άλλωστε οι διοργανώσεις που φιλοξενούνταν τελείωσαν και κάπως θα έχουν αποσυμφορηθεί.

Κλείνουμε λοιπόν το ρεπορτάζ, του ert.gr με αναμονή της θετικής εξέλιξης στον τομέα αυτό…

Kείμενο & φωτο: Νάσος Μπράτσος

Σχετική είδηση:
Έπαιξαν ποδόσφαιρο με τους πρόσφυγες και κέρδισε η αλληλεγγύη (pic)

Τα προσφυγόπουλα σκοράρουνΗ. Σταμέλος – Δήμαρχος ΚαισαριανήςΚορωνίδα Γαλατσίου

The post Χειροκρότημα για τα προσφυγόπουλα στο τουρνουά της Περιφέρειας Αττικής (photos) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα