Χανιά: Τρεις κορυφαίοι Έλληνες μουσικοί σήμερα στο «5ο Jazz in July festival» (audio)

14:49 12/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρεις κορυφαίοι Έλληνες μουσικοί ο Χρήστος Ραφαηλίδης-βιμπράφωνο, ο Σπύρος Μάνεσης-πιάνο και ο Πέτρος Κλαμπάνης-κοντραμπάσο, λούπες, κρουστά, φωνή, θα εμφανιστούν απόψε στο Βάμο, στο πλαίσιο του «5ου Jazz in July festival», που πραγματοποιείται και εφέτος στο αμφιθέατρο «β», στον φιλόξενο και ατμοσφαιρικό χώρο της Λόλας και του Νίκου.


Φέτος η Vamos-Art and Thought, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, προχωρά και στη διοργάνωση, στο «Χασομέρι», μιας έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Blue Notes

in black and white». Ασπρόμαυρες φωτογραφίες του κόσμου της jazz, τραβηγμένες από τους πιο σημαντικούς Αμερικανούς φωτογράφους. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3/8/2016, οπότε και θα κλείσει πάλι με μουσική βραδιά: Μαρία Μανουσάκη, Phil Harrison, Alison Hadjidakis. Χορηγός επικοινωνίας του «5ου Jazz in July festival» είναι η ΕΡΤ Χανίων.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο πιανίστας του τρίο Σπύρος Μάνεσης εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή στο Jazz in July festival, και παράλληλα αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία χρόνων, που όπως είπε, έχει αναπτυχθεί και με τους άλλους δύο μουσικούς του τρίο, τον Χρήστο Ραφαηλίδη και τον Πέτρο Κλαμπάνη. Όπως είπε ο Σπύρος Μάνεσης η Jazz είναι παγκόσμια μουσική και είναι πρόκληση για τους καλλιτέχνες να μοιράζονται τη μουσική τους με ανθρώπους σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά και εκτός συνόρων. Χαρακτήρισε, επίσης τις εμφανίσεις αυτές ως ένα μεγάλο σχολείο.
Ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978.

Keywords
Τυχαία Θέματα