Χανιά: Συνεδριάζει το Δ.Σ. του ΣΕΔΗΚ

06:50 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σήμερα, στη 1 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΔΗΚ.

Στη συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συνδέσμου στα Χανιά, αναμένεται μεταξύ άλλων να συζητηθεί και η νέα αρνητική απάντηση ΕΛΓΑ για ζημιές ελαιοπαραγωγής από καύσωνες.

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν:

1. Οργάνωση εκδηλώσεων για την «Παγκόσμια Ημέρα

Ελαιοκομίας» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και ΜΑΙΧ. Αποτελέσματα. Αποδοχή ΔΣ της χρηματοδότησης Περιφέρειας Κρήτης για κάλυψη μέρους των δαπανών της εκδήλωσης.
2. Οργάνωση Βραβεύσεων Ελαιοτριβείων και Ξενοδοχείων. Αποτελέσματα 2016 και απόφαση για ανάλογες εκδηλώσεις το 2017. Αποστολή έκδοσης ΣΕΔΗΚ «Ορθές Πρακτικές στην Παραγωγή, Έκθλιψη, Τυποποίηση και Διάθεση του Ελαιολαδου.
3. Αξιοποίηση εκδόσεων ΣΕΔΗΚ «Ελιά και Λάδι στην Κρητη- Έργα και Ήμερες 2017» και «Θεατρικά Έργα για την Ελια και το Λάδι»
4. Ανασχεδιασμός μελέτης και εργασιών ανάπλασης Μνημειακών ελαιοδέντρων. Αίτημα προς Περιφέρεια για ανάλωση εγκεκριμένης πίστωσης για άμεση υλοποίηση μελέτης και εργασιών ανάπλασης από ΣΕΔΗΚ.
5. Πρόταση Δήμου Πλατανιά για συνεργασία στην ανάδειξη του πολιτισμού της Ελιάς και ανάδειξη των Μνημειακών Ελαιοδέντρων του Δήμου
6.Νέα αρνητική απάντηση ΕΛΓΑ για ζημιές ελαιοπαραγωγής από καύσωνες. Απόφαση για προσεχείς ενέργειες
7. Διευθέτηση προβλήματος τακτοποίησης οφειλών Δήμων
8.Ενημέρωση για πορεία εργασιών ομάδας Προώθησης Ελαιολάδου Περιφέρειας Κρήτης
(Εισήγηση Νικ. Φακουρέλης)
9.Ορισμος χρόνου και τόπου Γενικής Συνέλευσης ΣΕΔΗΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα