Χανιά: Συγκέντρωση για την επίθεση Βρετανών Νατοϊκών σε πολίτη

14:01 22/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 7.30 σήμερα το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, καλεί η Επιτροπή Ειρήνης, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκαν πριν από λίγε ημέρες από Νατοϊκούς, Χανιώτες συμπολίτες μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρωό της Δευτέρας οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια οι δύο νεαροί Βρετανοί στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν στην άσκηση «Νηρηίς» και οι οποίοι επιτέθηκαν σε 37χρονο Χανιώτη αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στην ΩΡΛ κλινική του νοσοκομείου

Χανίων.
Οι δύο Βρετανοί βρέθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών, κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Λίγο πριν τις 9.30, ανακοινώθηκε ότι η δίκη πήρε αναβολή για τις 28 Νοεμβρίου. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος κράτησης, ισχύει η διαδικασία του αυτοφώρου και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Σημειώνεται ότι δεν ισχύει για τους Βρετανούς το καθεστώς της ετεροδικίας που ισχύει για τους Αμερικάνους, κάτι που σημαίνει ότι ο Βρετανοί αναμένεται να δικαστούν.

Την παραδειγματική τιμωρία των Βρετανών στρατιωτών που του επιτέθηκαν χωρίς καμία αιτία ζητάει ο 37χρονος Χανιώτης που νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση στο Νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι ο άτυχος άντρας δέχθηκε επίθεση το βράδυ της Παρασκευής από 4 Βρετανούς στρατιωτικούς στην οδό Τζανακάκη των Χανίων που τον κτύπησαν άσχημα μπροστά στη γυναίκα του! Φίλος του αναγνώρισε τους δύο βασικούς υπαίτιους της επίθεσης λίγο μετά, και οι οποίοι συνελήφθησαν.

Ανακοίνωση με αφορμή την επίθεση στον συμπολίτη μας εξέδωσε το ΚΚΕ Χανίων:

Η Τ.Ε. Χανίων του Κ.Κ.Ε. καταγγέλλει στον Χανιώτικο Λαό τα γεγονότα που εξελίχθηκαν το βράδυ στις 17 Νοέμβρη μετά την πορεία του Πολυτεχνείου, με τους Νατοϊκούς Στρατιώτες που συμμετέχουν στην πολυεθνική Νατοϊκή άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2017» να επιτίθενται σε συντοπίτες μας στο κέντρο της Πόλης.
Τα συνθήματα «έξω αι ΗΠΑ – έξω το ΝΑΤΟ», γραμμένα στις πύλες του Πολυτεχνείου πριν 44 χρόνια, παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης:

Να δείξουμε σε όλους αυτούς ότι δεν δεχόμαστε το μέλλον μας να είναι ο φόβος και η υποτέλεια, δεν δεχόμαστε να ζούμε δανεική ζωή χωρίς δικαιώματα, δεν δεχόμαστε να γίνουμε στόχος για τα κανόνια τους, δεν δεχόμαστε να πλουτίζουν αυτοί σε βάρος μας.

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα
Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό
Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές
Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του
Εμπρός για ισχυρό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα