Χανιά: Στον ΟΑΚ ο Γιώργος Δέδες

02:33 18/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα Γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης επισκέφθηκε χθες, μετά την επιθεώρηση της πορείας των έργων στον αερολιμένα Χανίων, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιώργος Δέδες. Τον Γενικό Γραμματέα υποδέχθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. Α.Ε. Φώτης Καζάσης παρουσία της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Βάλιας Βαγιωνάκη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και οι Διευθυντές του ΟΑΚ, παρουσίασαν

την οικονομική κατάσταση του οργανισμού, το σημαντικό έργο που πραγματοποιεί στους τομείς των υδραυλικών και συγκοινωνιακών έργων και κατέθεσαν υπομνήματα των αντίστοιχων διευθύνσεων με θέματα προτεραιότητας που αφορούν σε τρέχοντα και σχεδιαζόμενα έργα και μελέτες, τονίζοντας την ανάγκη της άμεσης ένταξης και προκήρυξης της μελέτης στρατηγικού σχεδιασμού του ΒΟΑΚ, τη διάθεση πίστωσης για την προκήρυξη μελετών για την οδική ασφάλεια στην υφιστάμενη χάραξη του ΒΟΑΚ-ΝΟΑΚ καθώς και την ανάγκη άμεσης υλοποίησης των απαραίτητων δικτύων για την αξιοποίηση των αποθεμάτων νερών στους ταμιευτήρες και φράγματα που διαχειρίζεται ο οργανισμός. Επισημάνθηκε δε ότι ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. επιθυμεί και επενδύει στη συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης για τα ζητήματα του ΒΟΑΚ.

Από την πλευρά του, ο κ. Δέδες, ανέπτυξε την συνολική προσέγγιση του υπουργείου για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, τονίζοντας ότι προωθείται σε πρώτο στάδιο η ένταξη του έργου στο πακέτο Γιουνκέρ, από Καστέλι (Χανίων) έως Σητεία, το οποίο περιέγραψε ως «πρόγραμμα μόχλευσης ιδιωτικών κεφαλαίων», ενώ επιβάλλεται να προηγηθούν η εκπόνηση πλήρους επιχειρησιακού σχεδίου, η μελέτη κόστους – οφέλους και η ολοκλήρωση (ωρίμανση) όλων των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΒΟΑΚ.

The post Χανιά: Στον ΟΑΚ ο Γιώργος Δέδες appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα