Χανιά: Σε εργασίες βελτίωσης τριών χώρων καταφυγής πολιτικής προστασίας προχωρά ο δήμος

20:47 19/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην αναδιοργάνωση και βελτίωση τριών χώρων καταφυγής που βρίσκονται στα διοικητικά του όρια, προχωρεί ο δήμος Χανίων που διακηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό επιλογής αναδόχου για την κατασκευή του έργου «Κατασκευής υποδομών σε χώρους πολιτικής προστασίας». Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων.

Οι χώροι καταφυγής έχουν καθορισθεί από τη μελέτη «Σχέδιο Οργάνωσης χώρων Αντισεισμικής Προστασίας της πόλης των Χανίων» που εκπόνησε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Κρήτης για λογαριασμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων το 2006.

Οι χώροι αυτοί συμπεριελήφθησαν στο «Μνημόνιο Ενεργειών για την αντιμετώπιση Σεισμού» της πρώην Νομαρχίας Χανίων το 2010 και είναι καταγεγραμμένοι και αριθμημένοι.

Στα πλαίσια αυτής της μελέτης προβλέπεται να γίνουν εργασίες στους παρακάτω καθορισμένους χώρους καταφυγής ως εξής:

-Στο Αθλητικό κέντρο παλιάς ηλεκτρικής:

Καθαίρεση του ρυμοτομούμενου παλαιού μαντρότοιχου του εργοστασίου της Ηλεκτρικής και αποκατάσταση της πρόσβασης στον αθλητικό χώρο της «Παλιάς Ηλεκτρικής» από το χώρο παιδικής γωνιάς όπως ακριβώς προβλέπεται από το σχέδιο πόλης.

-Στην Πλατεία αντιμεταξικής εξέγερσης:

Καθαίρεση της μεταλλικής περίφραξης η οποία είναι οξειδωμένη και κατεστραμμένη σε αρκετά σημεία και επικίνδυνη για την ασφάλεια των επισκεπτών του χώρου και των περαστικών Αποκατάσταση του εναπομείναντος πλινθόκτιστου τοιχίου. Αντικατάσταση των κατεστραμμένων καθιστικών.

-Στην περιοχή ανατολικά του Ακρωτηρίου:

Εκθάμνωση, καθαρισμός και διάστρωση με υπόβαση του ελεύθερου χώρου του πάρκου. Αποκατάσταση της περιμετρικής ξύλινης περίφραξης και της πλακόστρωσης του πεζοδρομίου.
Επιχωμάτωση του ανατολικού τμήματος με φυτική γη και φύτευση δέντρων
Κατασκευή πέργκολας στο υπερυψωμένο βόρειο τμήματος. Τοποθέτηση καθιστικών και τραπεζόπαγκων.
Όπως αναφέρεται στην τεχνική έκθεση με τις παρεμβάσεις αυτές επιδιώκεται να επιλυθούν χρόνια προβλήματα πρόσβασης και ασφάλειας των συγκεκριμένων χώρων καταφυγής ώστε αυτοί να αξιοποιηθούν όχι μόνο σε περίπτωση σεισμού αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών και επισκεπτών του Δήμου. ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα