Χανιά: Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Κ. Μητσοτάκη

19:42 9/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που στηρίζει την επιχειρηματικότητα, τόνισε το μεσημέρι από τα Χανιά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Δυτικής Κρήτης στο επιμελητήριο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ

επανέλαβε τις βασικές προτάσεις του κόμματός του για ανάπτυξη, ενώ χαρακτήρισε την ιδιωτική οικονομία μοχλό ανάπτυξης της χώρας.

Αναφερόμενος σε θέματα της Κρήτης επανέλαβε τη θέση του ότι στερείται βασικών υποδομών, χαρακτήρισε ως έργα προτεραιότητας τον Βόρειο Οδικό Άξονα και το αεροδρόμιο Καστελίου, ενώ στάθηκε στην ανάγκη σύνδεσης του παραγωγικού πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό. Οι παριστάμενοι φορείς της Δυτικής Κρήτης αναφέρθηκαν κατά κλάδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καταθέτοντας παράλληλα σειρά υπομνημάτων. Η περιοδεία του κ. Μητσοτάκη στα Χανιά ολοκληρώθηκε με βόλτα στη δημοτική αγορά της πόλης.

Εκεί, συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες, ενώ δοκίμασε κρητικούς μεζέδες και τσικουδιά. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επισκεφθεί το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο και ξεναγήθηκε στους χώρους του. Το ΜΑΙΧ αποδεικνύει έμπρακτα ότι η χρήση της τεχνολογίας είναι απαραίτητη για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα, δήλωσε, χαρακτηρίζοντας το Ινστιτούτο σημαντικό εργαλείο που, όπως είπε, προάγει την έρευνα. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη προστασίας του φυσικού πλούτου της Κρήτης.

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη περιελάμβανε και επίσκεψη στην κατοικία- μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου όπου και ξεναγήθηκε στους χώρους του και υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών. «Το μεταρρυθμιστικό έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου παραμένει εξίσου επίκαιρο σήμερα, όσο ήταν και πριν από ένα ακριβώς αιώνα», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε επίσης το νέο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων, ενώ νωρίς το πρωί πήγε στην 115 πτέρυγα μάχης στη Σούδα, όπου δοκίμασε τις δυνάμεις του σε εξομοιωτή πτήσεων, ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή δράση της μονάδας και με δήλωσή του, έστειλε μήνυμα στήριξης και αναγνώρισης του έργου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα