Χανιά: Οι αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου, στο επίκεντρο συνάντησης

07:46 18/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Χανίων, καθώς και η επίλυση εκκρεμών θεμάτων που αφορούν την πόλη, τέθηκαν χθες στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας που είχαν με τον δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα, ο υπουργός Χωροταξίας Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Σε κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της περιοχής, επισημαίνεται ότι η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Αναπτυξιακό

Συνέδριο Κρήτης, που συνδιοργανώνουν τον Σεπτέμβριο στο νησί η κυβέρνηση και οι τοπικοί παράγοντες και στο οποίο η τοπική αυτοδιοίκηση θα κατέχει πρωτεύουσα θέση.

«Το συνέδριο οργανώνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης για ανάπτυξη της χώρας» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων βουλευτών.

Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε ιδιαίτερα το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων βουλευτών και του Δήμου, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, οι βουλευτές στηρίζουν απόλυτα τις προσπάθειες του Δήμου για τη διαχείριση των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων.
«Συμφωνήσαμε από κοινού στην προώθηση και επίλυση θεμάτων που αφορούν τον Δήμο, ενημερωθήκαμε για όλα τα θέματα και τις πρωτοβουλίες του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα ενημερώσαμε τον δήμαρχο για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για θέματα που αφορούν το Νομό και τον Δήμο Χανίων» τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός Χωροταξίας, Γιώργος Σταθάκης.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις προσπάθειες του υπουργείου για ενίσχυση των δομών υγείας στην πόλη και την περιοχή των Χανίων, με την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού.
Ο κ. Πολάκης έκανε γνωστό ότι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η λειτουργία της Γ κάμερας στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου της πόλης, προετοιμάζεται η μελέτη για το πολυδύμανο ιατρείο Πλατανιά, προχωρά η ανακατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου Παλαιόχωρας, ενώ θα γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις σε όλα τα περιφερειακά ιατρεία της περιοχής.

Παράλληλα, ο κ. Πολάκης επανέλαβε ότι έχουν προκηρυχθεί 70 θέσεις για τις πέντε τοπικές μονάδες υγείας που θα λειτουργήσουν στα Χανιά.
«Νομίζω ότι με τις μονάδες αυτές δημιουργείται μια νέα κατάσταση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για τα Χανιά» τόνισε ο κ. Πολάκης.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των τεσσάρων βουλευτών στην επίλυση θεμάτων που αφορούν τον Δήμο, ενώ τους παρέδωσε αναλυτικό υπόμνημα στο οποίο περιλαμβάνονται οι άμεσες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής. – ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα