Χανιά: Λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αποκορώνου

08:33 21/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αποκορώνου παρέχοντας υπηρεσίες βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου και διασφάλιση της κοινωνική ένταξης στους κατοίκους του Αποκόρωνα.

Ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τις δύο νέες υπαλλήλους που θα στελεχώσουν το Κέντρο – την Κοινωνική Λειτουργό Μαργαριτάκη Κατερίνα και τη Ψυχολόγο κα Αποστολάκη Κλειώ – με τις οποίες συζήτησε για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου.

Ουσιαστικά το Κέντρο Κοινότητας, θα αποτελέσει τον βασικό «πυρήνα» διευρυμένων υπηρεσιών

τύπου «One Stop Shοp», με εξατομικευμένη ολιστική προσέγγιση, το οποίο, υποστηρίζοντας ή συνεργώντας με τη Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, θα αποτελέσει μία δράση «ομπρέλα», παρέχοντας υπηρεσίες οι οποίες θα ανταποκρίνονται και θα ενισχύσουν τις πολιτικές που ήδη υλοποιούνται ή προγραμματίζονται (ΤΕΒΑ, προγράμματα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης, προγράμματα ΟΑΕΔ, ΓΓ Δια Βίου Μάθησης κλπ).

H δομή , θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

Α) Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των Πολιτών
Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές
Γ) Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Στο Κέντρο Κοινότητας η εξυπηρέτηση – παραπομπή των ωφελούμενων πολιτών του Δήμου θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής το οποίο θα διασυνδέεται με τα αντίστοιχα συστήματα συνεργαζόμενων φορέων και υπηρεσιών ( υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Τα προς διασύνδεση Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες (ανεξαρτήτως φορέα υλοποίησης και πηγής χρηματοδότησης) θα προκύψουν μετά τη χαρτογράφηση τους από το Κέντρο Κοινότητας. Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αποκορώνου χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ¨ΚΡΗΤΗ 2014-2020¨ και ευελπιστούμε να αποτελέσει την ομπρέλα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αποκορώνου και τον καμβά για την διεύρυνσή τους.

Το Κέντρο θα λειτουργεί σε αίθουσα του Δημαρχείου στις Βρύσες, Δευτέρα με Παρασκευή, ώρες 07:30 με 15:30, και θα μπορούν να εξυπηρετούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Αποκορώνου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2825340322 e-mail: margaritaki@apokoronas.gov.gr / apostolaki@apokoronas.gov.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα