Χανιά: Γεμίζουν τα φράγματα στην Κρήτη – Χωρίς προβλήματα φέτος ο Βαλσαμιώτης (ηχητικό)

12:53 19/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολύ υψηλή εισροή υδάτων παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο φράγμα Βαλσαμιώτη, αλλά και στα άλλα φράγματα της Κρήτης χωρίς, επιπλέον, να έχουν παρατηρηθεί προβλήματα διαρροών, όπως στο παρελθόν.
Οι υπεύθυνοι του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) εκτιμούν ότι οι έντονες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων θα ενισχύσουν περαιτέρω το φράγμα Βαλσαμιώτη και ότι μέχρι την άνοιξη θα έχει φτάσει στο μέγιστο της χωρητικότητάς του, που είναι τα

6 εκατ. Κυβικά.
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Φώτης Καζάσης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα στοιχεία επιτρέπουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πλήρωση του Βαλσαμιώτη με 6 εκατ. Κυβικά μέτρα νερού μέχρι το Μάρτιο.
Το φράγμα, την προηγούμενη χρονιά, δούλεψε με 900.000 κυβικά νερού γεγονός που αποδεικνύει πόσο δύσκολη χρονιά ήταν, επεσήμανε ο κ. Καζάσης.
Όσον αφορά τις διαρροές που σημειώθηκαν στο φράγμα κατά την έναρξη της λειτουργίας του το 2014, ο κ. Καζάσης ανέφερε ότι έχουν γίνει τεχνικές παρεμβάσεις από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης και εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή η στάθμη βρίσκεται στα 35 μέτρα και όταν, σε λίγες μέρες, φτάσει στα 39 θα έχουν οι υπηρεσίες ξεκάθαρη εικόνα για πιθανές διαρροές.
Ο κ. Καζάσης αναφέρθηκε και στην τοπική κοινότητα των Μεσκλών, από τις πηγές της οποίας τροφοδοτείται το φράγμα και τόνισε ότι θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από έργα ανταποδοτικού χαρακτήρα για την ανάπλαση της περιοχής.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Καζάσης:

Keywords
Τυχαία Θέματα