Χανιά: Εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης… Εμπλέκονται Ειδικοί Φρουροί και Αρχιφύλακας

10:07 5/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη σύλληψη 18 ατόμων ηλικίας από 27 έως 59 ετών, σε Χανιά και Κομοτηνή –μεταξύ των οποίων και δύο Ειδικοί Φρουροί- εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ στην Κρήτη, πολυμελής εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά

από το 2007 στην παράνομη εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών.

Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της ειδικεύονταν στην εμπορία όπλων και πυρομαχικών, ακολουθώντας διάφορα στάδια για την υλοποίηση των επιμέρους παράνομων ενεργειών τους.

Ειδικότερα, προμηθεύονταν από χώρες του εξωτερικού, διαμέσου εταιρειών ταχυμεταφορών, μη λειτουργικά όπλα ή τμήματα όπλων και αφού τα τροποποιούσαν – μετέτρεπαν σε ενεργά, τα διοχέτευαν στην εγχώρια αγορά, σε χαμηλότερη τιμή (πέραν της μισής) της εμπορικής τους αξίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα, που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται άλλα 28 άτομα μεταξύ των οποίων και 2 Ειδικοί Φρουροί Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν κυρίως σε περιοχές της Κρήτης και ιδιαίτερα σε Χανιά και Ρέθυμνο, και της Αττικής όπου διοχέτευε τον παράνομο οπλισμό. Κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- 45 πιστόλια, 9 πολεμικά τυφέκια, 3 χειροβομβίδες, 22 καραμπίνες-κυνηγητικά όπλα και πάνω από 26.000 φυσίγγια.

Αναλυτικά η υπόθεση:

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται Ειδικός Φρουρός και Αρχιφύλακας, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Κρήτης καθώς και Ειδικός Φρουρός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα 28 άτομα, τα οποία βαρύνονται με συναφείς κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και δύο (2) Ειδικοί Φρουροί που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Κρήτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα