Χανιά: Έγκλημα ακόμα και η σκέψη αποποινικοποίησης του doping

23:30 23/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίκαιρες και επιστημονικά τεκμηριωμένες υπήρξαν οι τοποθετήσεις των εισηγητών και των παρεμβαινόντων στην ¨Ημερίδα¨ των Χανίων, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Οι ομιλητές μεταξύ άλλων τόνισαν ότι η ποινικοποίηση του Doping σήμερα δικαιολογείται πλήρως, αφού αποτελεί προέκταση της «μάχης κατά των ναρκωτικών»

που εμφανίζουν πλέον τη μορφή οργανωμένου εγκλήματος με διεθνείς διαστάσεις. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 1998 οι αρχές των Κρατών – Μελών κατέσχεσαν συνολικώς 6 τόνους αμφεταμίνης, 6 τόνους ηρωίνης και 34 τόνους κοκαΐνης. Είναι βέβαιο χωρίς να έχει εξακριβωθεί πλήρως ότι ένα μέρος των κατασχεθέντων ουσιών διοχετεύθηκε προς αυτούς που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Βασικά σημεία των ομιλιών:

•Γιάννης Παπαδογιαννάκης, δικηγόρος, πρώην γενικός γραμματέας Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης:
«Δεν είναι τυχαίο ότι από πολλούς προτείνεται να εφαρμοστεί και για το Doping η νομοθεσία περί ναρκωτικών. Ο λόγος δεν είναι μόνο ότι στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για το Doping, πλην των συνήθων αναβολικών στεροειδών (τεστοστερόνη, μεθανδρυόλη κ.λπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα