Προβολή ταινίας του Γ. Αυγερόπουλου στα Χανιά

14:44 17/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η τελευταία ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου «ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ. Ο Μυστικός Πόλεμος του Νερού στην Ευρώπη» θα προβληθεί αύριο Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στα Χανιά, στο πλαίσιο των προβολών της κινηματογραφικής λέσχης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (Chania Film Festival).
Η ταινία προβάλλεται στα Χανιά, στον κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ

στις 10 το βράδυ και, μόλις ένα μήνα, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της.
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας :

Ο δημοσιογράφος και διευθυντής του Chania Film Festival, Ματθαίος Φραντζεσκάκης, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων και επανέλαβε ότι φιλοδοξία και στόχος του φεστιβάλ είναι να λειτουργεί όλο το χρόνο με δράσεις και εκδηλώσεις μέσα στον παλμό αυτής της πόλης.


Στο πλαίσιο αυτό, κάθε Πέμπτη θα πραγματοποιούνται προβολές ταινιών στον κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ. Πρόκειται για μια συνεργασία του CFF με τον γνωστό φίλο του κινηματογράφου Γιάννη Μαζοκοπάκη, ιδιοκτήτη του ΑΤΤΙΚΟΝ, γιατί όπως εξήγησε ο κ. Φραντζεσκάκης είναι πολύ σημαντικό οι προβολές να γίνονται σε κινηματογραφικές συνθήκες.
Η Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Χανίων θα προγραμματίζει και θα προβάλλει κάθε Πέμπτη και μέχρι τα μέσα Απριλίου, στο ΑΤΤΙΚΟΝ, ταινίες από όλα τα κινηματογραφικά είδη, ενώ αρκετές από αυτές θα είναι σε πρώτη προβολή στα Χανιά, όπως η ταινία του Γ. Αυγερόπουλου, που θα προβληθεί αύριο.
Ο κ. Φραντζεσκάκης σημείωσε ότι συνεχίζονται, εδώ και πολλά χρόνια, οι εκπαιδευτικές δράσεις, Cine-μαθήματα και Cine-γραφήματα, με μεγάλη ανταπόκριση στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Παράλληλα, μας μίλησε και για μια καινούργια προσπάθεια της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης, που εντάσσεται στη δράση «Κρήτη Προφορική Ιστορία», και έχει να κάνει με την διατήρηση του άυλου πολιτισμού. Την έρευνα και καταγραφή, όπως εξήγησε, της προφορικής ιστορίας του τόπου, την οποία χαρακτήρισε σημαντικό και αναγνωρίσιμο εργαλείο των λαών. Στο πλαίσιο αυτό, το αμέσως προσεχές διάστημα, θα προβληθεί η ταινία «Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς- Κακόπετρος 28 Αυγούστου 1944» και αφορά την εκτέλεση 23 ανθρώπων στον Κακόπετρο Χανίων, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση «Κρήτη Προφορική Ιστορία» στο σύνδεσμο:

ΑΡΧΙΚΗ

Η ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου: :

Την στιγμή που η Ευρώπη δοκιμάζεται από μια κρίση όχι μόνο οικονομική αλλά από μια κρίση αξιών, εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες ζητούν μια απάντηση σε ένα καίριο ερώτημα: Είναι το νερό για την ΕΕ ένα εμπόρευμα της αγοράς, ή ένα ανθρώπινο δικαίωμα; Μέχρι σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει δώσει ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό το ερώτημα, ενώ αρνείται να αναγνωρίσει το ανθρώπινο δικαίωμα στο νερό, όπως έκανε ο ΟΗΕ το 2010.

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες πόλεις, περιφέρειες και κράτη σε όλο τον κόσμο επαναδημοτικοποιούν τις υπηρεσίες ύδρευσής τους, απορρίπτοντας ως αποτυχημένο το ιδιωτικό μοντέλο διαχείρισης του νερού που δοκίμασαν για δεκαετίες. Στην Ευρώπη, οι περισσότερες περιπτώσεις καταγράφηκαν στη Γαλλία, την έδρα των μεγαλύτερων και ισχυρότερων πολυεθνικών εταιρειών νερού του πλανήτη. Εννιά περιπτώσεις καταγράφηκαν στη Γερμανία.

Παρόλο που το Βερολίνο και το Παρίσι επανάκτησαν τον δημόσιο έλεγχο του νερού τους, κάτι που παρουσιάστηκε εντός συνόρων ως κάτι καλό, η οικονομική και πολιτική ελίτ της Ευρώπης πιέζει μέσω της Τρόικας την Ελλάδα, την Πορτογαλία, και την Ιρλανδία, να ιδιωτικοποιήσουν τα δικά τους δημόσια συστήματα ύδρευσης. Είναι ένας κοινός όρος που περιλαμβάνεται σε κάθε μνημόνιο που έχει υπογραφεί μεταξύ των χρεωμένων χωρών και των δανειστών τους.

Το Μέχρι την Τελευταία Σταγόνα ακολουθεί για τέσσερα χρόνια τη ροή του χρήματος και των εταιρικών συμφερόντων, σε δεκατρείς πόλεις έξι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ένα ντοκιμαντέρ για το νερό, που μέσα του καθρεφτίζονται οι σύγχρονες ευρωπαϊκές αξίες και η ποιότητα της σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Website:

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει παρέμβαση του σκηνοθέτη μέσω skype
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Μ. Φραντζεσκάκης:

Keywords
Τυχαία Θέματα