Χαιρετισμός του Α. Τσίπρα στην Ουνέσκο-Διμερής συνάντηση με Φρ. Ολάντ (video)

15:31 3/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανάγκη στενής συνεργασίας για την παγκόσμια διαχείριση της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς, επισήμανε ο πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του στη διεθνή Διάσκεψη της UNESCO, που συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία στο Αμπου Ντάμπι.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Unesco

προεδρεύει και στη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε περιπτώσεις ένοπλων συγκρούσεων, που συνδέεται με τη Σύμβαση της Χάγης. Επίσης συμμετέχει ενεργά στην πάταξη της προκαλούμενης καταστροφής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στην πάταξη του παράνομου εμπορίου και τράφικινκ πολιτιστικών έργων.
Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι θα υπάρξει πολιτική διακήρυξη για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
«Θα γίνει μια πολιτική διακήρυξη και εγώ επαναλαμβάνω την ετοιμότητα της χώρας μας να συμμετάσχει. Πιστεύουμε σε αυτή την καινούργια πρωτοβουλία για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αυτό πρέπει να γίνει μέσα στο πλαίσιο προστασίας των συμβάσεων της Unesco», είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι «σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται μια στενή συνεργασία για την παγκόσμια διαχείριση της κοινής μας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Με αυτόν τον τρόπο καταδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος της Unesco και του υπάρχοντος νομικού πλαισίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα