Αύριο η εκλογή νέου αρχηγού στην Κεντροαριστερά

11:58 18/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην τελική ευθεία η αναμέτρηση για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, ενόψει του αυριανού 2ου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής, ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Την πρόταση των δυο υποψηφίων να συγκεντρωθούν την Κυριακή σε κάθε εκλογικό τμήμα δωρεές υπέρ των πληγέντων από τη θεομηνία της Δυτικής Αττικής, με ευθύνη των εκπροσώπων τους, υιοθέτησε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Οι δύο φιναλίστ συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις με στελέχη και με συνυποψήφιους που αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο, και όπως έγινε γνωστό, ο Γιάννης Ραγκούσης

στηρίζει τη Φώφη Γεννηματά, και ο Γιάννης Μανιάτης τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι πρότεινε λόγω της τραγωδίας στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο να μετατεθούν για μια εβδομάδα οι εκλογές όμως, η πρόταση δεν έγινε δεκτή ενώ σημείωσε ότι το θέμα ξεκαθάρισε με τις δηλώσεις του κ. Νίκου Αλιβιζάτου.

Πρόσκληση για ευρεία συμμετοχή στη διαδικασία, ώστε να επιβεβαιωθεί «το ιστορικό γεγονός της περασμένης Κυριακής με την προσέλευση 210.000 πολιτών», απευθύνει ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος.
«Η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της από τη Δευτέρα», τονίζει ο κ.Αλιβιζάτος, προσθέτοντας πως η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια και σε 22 στο εξωτερικό, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι δικαίωμα ψήφου αύριο έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον 1ο γύρο, και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα με την ταυτότητα ή το διαβατήριο.

Οι ώρες διεξαγωγής της ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού θα είναι οι αντίστοιχες με την Ελλάδα, αλλά με βάση τις τοπικές ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι οι ψήφοι από τις ΗΠΑ και τον Καναδά θα αργήσουν να ενσωματωθούν, ενώ τα αποτελέσματα της Αυστραλίας θα γίνουν γνωστά στην Αθήνα μερικές ώρες πριν κλείσουν οι ελληνικές κάλπες.

Καταγγελίες για νοθεία στο Τρίκερι – Ψήφισαν τηλεφωνικά

Ακυρώθηκαν στο μεταξύ από την επιτροπή Αλιβιζάτου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, που διεξήχθησαν στο Τρίκερι της Μαγνησίας.

Στο Τρίκερι φέρεται να ψήφισαν μέσω τηλεφώνου 109 πολίτες, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος για τον πληθυσμό της περιοχής, και έλαβαν: Γεννηματά 74, Ανδρουλάκης 20, Καμίνης και Θεοδωράκης από 4, Γάτσιος και Πόντας από 2, Μανιάτης και Τζιώτης από 1 ψήφο και βρέθηκε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:Κεντροαριστερά: Την Κυριακή η εκλογή – Δωρεές υπέρ πληγέντων

Keywords
Τυχαία Θέματα