Αυλαία με την ταινία «Βερολίνο, Αντίο» στο θερινό Σινέ Μύλος

12:27 11/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την ταινία «Βερολίνο, Αντίο» ολοκληρώνεται ο κύκλος των προβολών στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος – Μπαρμπής Βοζαλής για το καλοκαίρι 2017.

Η ταινία που θα προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας από τη Δευτέρα 11 έως την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 21:30, είναι βασισμένη στο best-seller του Βόλφγκανγκ Χέρντορφ Βερολίνο, γεια, που στη χώρα μας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις

Κριτική, ένα εφηβικό road-movie με το πάθος και την ψυχή του Φατίχ Ακίν. Ο 14χρονος Μάικ Κλίγκενμπεργκ είναι ένας αταίριαστος με το περιβάλλον του νεαρός, που μεγαλώνει σε μια πλούσια, αλλά δυσλειτουργική οικογένεια στο Βερολίνο. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, η μητέρα του Μάικ πηγαίνει για απεξάρτηση, ενώ ο πατέρας φεύγει σε «επαγγελματικό» ταξίδι με τη βοηθό του. Ο μικρός είναι μόνος στο σπίτι στην πισίνα τους, μέχρι που ένας συμμαθητής του, ο Τσικ, ένας νεαρός ρώσος μετανάστης, εμφανίζεται με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο. Αυτή είναι η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού, χωρίς σχεδιασμό ή φόβο. Ένα ταξίδι γεμάτο απρόοπτα, χιούμορ, ένταση και περιπέτεια. Σ’ αυτή την ταινία ο Φατίχ Ακίν, με την ανάλαφρη αφήγησή του, κλείνει παιχνιδιάρικα το μάτι στον θεατή, υπενθυμίζοντάς του ότι η ενηλικίωση είναι πολλές φορές μια επώδυνη, αλλά ταυτόχρονα και μια γλυκιά, πολύτιμη και απελευθερωτική εμπειρία. Ευρωπαϊκό Κινηματογραφικό Βραβείο Νεανικού Κοινού 2017 Γερμανία, 2016/ Έγχρωμη/ Διάρκεια: 93 λεπτά Σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν Μουσική: Βινς Πόουπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα