Αθ. Γιαννουλάκη: Εκτός διαγωνισμού προσλήψεων οι Δήμοι Καντάνου – Σελίνου (audio)

13:35 16/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο Δήμοι του Νομού Χανίων και, συγκεκριμένα οι Δήμοι Καντάνου-Σελίνου και Κισσάμου, όπου απασχολούνται 24 άτομα ως παρατασιούχοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, εξαιρούνται από τον επικείμενο διαγωνισμό για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα, με ευθύνη και κωλυσιεργίες της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης, καταγγέλλει με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Χανίων.

17 εργαζόμενοι στο Δήμο Κισσάμου και 7 στο Δήμο Καντάνου – Σελίνου, μένουν εκτός της διαδικασίας, ανέφερε σε συνέντευξή της

στην ΕΡΤ Χανίων η Πρόεδρος του Σωματείου Αθηνά Γιαννουλάκη, η οποία επέρριψε ευθέως ευθύνες στην Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση. Το σωματείο ζητά «να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να συμπεριληφθούν οι θέσεις αυτές στον επικείμενο διαγωνισμό. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο θα θέσει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμβασιούχους-παρατασιούχους της χώρας, να προκηρυχθεί άμεσα “παράλληλος” διαγωνισμός για την κάλυψη των θέσεων που δεν έχουν συμπεριληφθεί στον επικείμενο και να διασφαλιστεί παντοιοτρόπως ότι οι συνάδελφοι που θα εξακολουθήσουν να εργάζονται ως παρατασιούχοι και μετά τις 31/3 θα πληρώνονται κανονικά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας ομόφωνα αποφάσισε και ζητά να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να συμπεριληφθούν οι θέσεις αυτές στον επικείμενο διαγωνισμό. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο θα θέσει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμβασιούχους-παρατασιούχους της χώρας, να προκηρυχθεί άμεσα “παράλληλος” διαγωνισμός για την κάλυψη των θέσεων που δεν έχουν συμπεριληφθεί στον επικείμενο και να διασφαλιστεί παντοιοτρόπως ότι οι συνάδελφοι που θα εξακολουθήσουν να εργάζονται ως παρατασιούχοι και μετά τις 31/3 θα πληρώνονται κανονικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας δηλώνει ομόφωνα ότι δεν διαπραγματεύεται το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων. Απαιτεί την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση των υπηρεσιών Καθαριότητας και αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσπάθεια ξεπουλήματος Δημοτικών Υπηρεσιών σε ιδιώτες εργολάβους ενάντια στα συμφέροντα των Δημοτών που θα κληθούν αργά ή γρήγορα να πληρώσουν το αυξημένο τίμημα.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Γιαννουλάκη:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική επεξεργασία: Μάνος Παπαδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα