Αποζημιώσεις μέσω του ΕΛΓΑ ζήτησε η ΕΟΑΣΝΛ από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

15:53 24/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ανάβρας και δημοτικός σύμβουλος Αγιάς κ. Βασίλης Σμυρλής, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτζής, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αργυροπουλίου καθώς και ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας.

Στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου έθεσαν το θέμα των αποζημιώσεων από τις ζημιές που έχουν υποστεί οι παραγωγοί και κυρίως οι δενδροκαλλιεργητές

Αγιάς και Τυρνάβου, χωρίς να πάρουν, όπως, σημείωσε, ο κ. Ρίζος Μαρούδας σαφείς απαντήσεις. «Φαίνεται ότι δεν υπάρχει βούληση της κυβέρνησης να αποζημιωθούν οι αγρότες από τον παγετό του περασμένου Μαρτίου, πλην ελαχίστων περιπτώσεων. Η πρόταση του υπουργού να αποζημιωθούμε μέσω ενός προγράμματος της Ε.Ε. για την Κλιματική Αλλαγή δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Θέλουμε να αποζημιωθούμε μέσω του ΕΛΓΑ καθώς έχει καταγραφεί ο παγετός που προκάλεσε τις ζημιές και δεν οφείλεται στην ακαρπία, όπως υποστηρίζουν οι του ΕΛΓΑ».

«Στον κ. Αποστόλου τέθηκε και το ζήτημα των καταστροφών από τις έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και στη Θεσσαλία, κάτι που συμπεριλαμβάνεται στους κανονισμούς του ΕΛΓΑ ως ζημιογόνο αίτιο», υποστήριξε ο κ. Μαρούδας ,προσθέτοντας συγχρόνως την απόφαση τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για άμεση καταγραφή των ζημιών και διεκδίκηση δίκαιων αποζημιώσεων.

Τα σοβαρά προβλήματα των παραγωγών υποστήριξε εκ νέου ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας που ζήτησε από τον κ. Αποστόλου την εξέταση λύσεων που θα συμβάλουν στην ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών που επλήγησαν από τον παγετό του περασμένου Μαρτίου η άλλων ζημιογόνων αιτιών.

The post Αποζημιώσεις μέσω του ΕΛΓΑ ζήτησε η ΕΟΑΣΝΛ από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα