Απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία – Δραματικές εξελίξεις (update)

05:26 16/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων η ανακοίνωση που είχε διαβαστεί πριν από μερικές ώρες στα κανάλια της κρατικής τηλεόρασης για επιβολή πραξικοπήματος εκ μέρους του Συμβουλίου Ειρήνη στη Χώρα.

Νωρίτερα, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης το αεροσκάφος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο του αεροδρομίου για να τον υποδεχτούν.

Παράλληλα, το τουρκικό Fox TV μετέδωσε ένα μήνυμα του Ερντογάν το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε

νωρίτερα, στο οποίο ο τούρκος πρόεδρος κάνει λόγο περί της εκδήλωσης μιας στάσης εναντίον της αλληλεγγύης και της ενότητας της χώρας, ενώ τονίζει ότι κανένας κρατικός θεσμός δεν είναι πάνω από τη λαϊκή βούληση.

Δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο κτίριο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Tο πρακτορείο Ανατολή αναφέρει ότι από τις εκρήξεις τραυματίστηκαν δώδεκα άνθρωποι, όλοι τους αστυνομικοί.

Ένα μέλος της τουρκικής Βουλής που μίλησε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς, ανέφερε ότι κοινοβουλευτικοί βρίσκονται σε καταφύγια εντός του κτιρίου.

Μεταδίδονται επίσης πληροφορίες περί συγκρούσεων στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ στρατιωτικών και αστυνομικών.

Περίπου 30 στρατιώτες που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, παρέδωσαν τα όπλα τους σε ένοπλους αστυνομικούς στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, ενώ ένα στρατιωτικό αεροσκάφος, που πετούσε σε χαμηλό ύψος, προκάλεσε έναν δυνατό κρότο που ταρακούνησε τα γύρω κτίρια και έσπασε παράθυρα, μετέδωσε ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς επιτόπου.

Υπάρχουν αεροσκάφη που βομβαρδίζουν τον κόσμο στην ‘Αγκυρα δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ και τόνισε ότι ο εναέριος χώρος πάνω από την τουρκική πρωτεύουσα έχει απαγορευτεί στις πτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα