«Απόπειρα ανθρωποκτονίας» η έκρηξη σε ρώσικο σούπερ μάρκετ

23:00 27/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από μια έκρηξη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27/12 στο σούπερ μάρκετ Περεκριόστακ, στην Αγία Πετρούπολη, με τις αρχές να αντιμετωπίζουν το συμβάν ως «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

«Ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός γεμάτος θραύσματα και με ισχύ που ισοδυναμούσε με 200 γραμμάρια TNT πυροδοτήθηκε

σε ένα σουπερμάρκετ», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS η εκπρόσωπος της ρωσικής ερευνητικής επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 18:30, τοπική ώρα – 17:30, ώρα Ελλάδας στο σουπερμάρκετ που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου Gigant Hall, επί της λεωφόρου Κοντρατίεφ.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε ένα ντουλάπι του σουπερμάρκετ όπου οι πελάτες αφήνουν τα υπάρχοντά τους.

«Όλες οι πιθανές εκδοχές του τι συνέβη εξετάζονται», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Αλεξάντερ Κλάους, επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής της Αγίας Πετρούπολης, σημειώνοντας ότι δέκα άνθρωποι νοσηλεύονται, χωρίς να απειλείται η ζωή τους.

Μια πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ανάμεσα στους νοσηλευόμενους, ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Η ερευνητική επιτροπή ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

«Πόσο φρικτό, όταν άνθρωποι κάνουν τα ψώνια τους πριν τις διακοπές» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η 58χρονη Γκαλίνα Γκουστόβα, που βρισκόταν στο σημείο.

Στις 3 Απριλίου μια τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης είχε αποτέλεσμα 16 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε μια οργάνωση παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, TASS, Sputnik

Σχετική είδηση: Τραυματίες από έκρηξη σε σούπερ μάρκετ στη Ρωσία

Keywords
Τυχαία Θέματα