Από την Αρχαία Μεσσήνη ξεκινά η επίσκεψη του κ.Ιερωνύμου

10:07 19/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ξενάγηση στην Αρχαία Μεσσήνη, από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη ξεκινά σήμερα στις 11 το πρωί, η διήμερη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου στη Μεσσηνία.

Στη συνέχεια, στη 1 μετά το μεσημέρι, ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί το Δημαρχείο της Καλαμάτας, όπου θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα ενώ στις 6 το απόγευμα θα περιηγηθεί το Μουσείο Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρίας Καρέλια». Στις 7.30 το βράδυ, θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του τμήματος

Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της πανεπιστημιακής σχολής της Καλαμάτας.
Η εκδήλωση αναγόρευσης θα κλείσει με ομιλία του κ.Ιερώνυμου, με θέμα «Χριστιανικαί επιγραφαί σε βυζαντινά μνημεία της Βοιωτίας».

Ο Αρχιεπίσκοπος αύριο (Παρασκευή) θα δώσει το παρόν στις εκδηλώσεις που γίνονται στην Πύλο, με αφορμή τη συμπλήρωση 190 χρόνων από τη «Ναυμαχία του Ναυαρίνου». Αρχικά, θα προστεί στις 10.15 το πρωί στη δοξολογία που θα τελεστεί στο Ναό της «Κοιμήσεως της Θεοτόκου» στην Πύλο, στη συνέχεια θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των «Τριών Ναυάρχων» στη φερώνυμη πλατεία και στις 12 το μεσημέρι θα του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο του δήμου Πύλου-Νέστορος, σε πανηγυρική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στο Δημαρχείο της πόλης. Στις 8 το βράδυ, θα παρακολουθήσει την αναπαράσταση της καθοριστικής γιοα την πορεία του Νεότερου Ελληνικού Κράτους, ιστορικής Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, στο λιμάνι της Πύλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα