Απετράπησαν άλλοι 3 πλειστηριασμοί στην Λάρισα

20:57 27/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Άλλη μια Τετάρτη χωρίς πλειστηριασμούς στη Λάρισα. Μέλη της Επιτροπής κατά των Πλειστηριασμών συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι έξω από την αίθουσα του Ειρηνοδικείου στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας και μετά από διάλογο με την συμβολαιογράφο, στην οποία ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους για τις ενέργειές τους να σταματούν τους πλειστηριασμούς, απέτρεψαν τη διεξαγωγή τους.

Σήμερα επρόκειτο να πλειστηριασθούν για οφειλές στην ίδια τράπεζα,

3 αγροτεμάχια έκτασης 68 στρεμμάτων το πρώτο στο Ελευθέριο, 9 στρ. στη Νίκαια με βιοτεχνικό κτίριο 1000 τμ και 4 στρ. στην Π.Ε.Ο Λάρισας – Αθηνών με κτίριο 1500 τμ. Παρόντες στο χώρο ήταν και αστυνομικοί που επέβλεπαν από απόσταση τη διαδικασία.
«Οι συμβολαιογράφοι στη Λάρισα μέχρι τώρα έχουν κρατήσει διακριτική στάση» σχολίασε την έκβαση της σημερινής κινητοποίησης στην ΕΡΤ Λάρισας το μέλος της Επιτροπής κ. Βάιος Ζησόπουλος.

«Αναγκάσαμε την κυβέρνηση να καταφύγει στη λύση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, διαδικασία όμως που δεν ακολουθείται πουθενά στην Ευρώπη και μάλιστα Σύλλογοι Συμβολαιογράφων ανά την Ελλάδα έχουν εκφράσει τις διαφωνίες τους» σημείωσε, και πρόσθεσε πως είναι επιτυχία του κινήματος το γεγονός ότι σταμάτησαν να γίνονται πλειστηριασμοί όλο αυτό το διάστημα, είτε με την αποχή των συμβολαιογράφων είτε με τις διαμαρτυρίες όσων συμμετέχουν στην Επιτροπή.

Τα μέλη της Επιτροπής είδαν ως θετική έκβαση τη δήλωση του μέλους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων από το Ρέθυμνο κ. Γρηγόρη Γερακαράκου που συντάσσεται με όσους διαμαρτύρονται για τους άδικους πλειστηριασμούς. Μάλιστα διένειμαν φυλλάδιο με τις δηλώσεις του αστυνομικού ο οποίος έχει δηλώσει ότι «δεν αποκλείεται να δούμε αστυνομικούς να εμποδίζουν αστυνομικούς από το να παίρνουν οι τράπεζες τα σπίτια του κοσμάκη»

Keywords
Τυχαία Θέματα