Απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη για το ΦΠΑ

15:34 21/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών θα έχουν εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και της αυτοδιοίκησης από το Αιγαίο, σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι σε μια τελευταία προσπάθεια για να παραταθεί από πλευράς Κυβέρνησης το θέμα της διατήρησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

Την Τετάρτη στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, πλην της Λέσβου που λόγω της χθεσινής κινητοποίησης για το προσφυγικό- μεταναστευτικό θα πραγματοποιήσει ανάλογη συγκέντρωση την

ερχόμενη εβδομάδα, νεκρώνουν καταστήματα αλλά και υπηρεσίες.
Στη Χίο η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Βουνακίου, με το κάλεσμα να το απευθύνουν
ΟΕΒΕ, Επιμελητήριο, Εργατικό Κέντρο, Περιφερειακή Ενότητα, Δήμος Χίου, ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ, Ενωση Μαστιχοπαραγωγών, ΕΛΜΕ, ΣΕΣΝΟΧ και άλλοι φορείς.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της Επιτροπής Αγώνα επισημάνθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Χίου Βασίλη Παππά, ότι η Κυβέρνηση πάει να καταργήσει το ψίχουλο που έχει αφήσει στα νησιά, που όπως είπε ο Πρόεδρος του ΕΚ Κώστας Λίνας αποτελεί δικαίωμα των νησιών. Για κακόγουστο αστείο από πλευράς Κυβέρνησης έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης, ενώ ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς τόνισε ότι η αύξηση του ΦΠΑ κατά 7% ποσοστιαίες μονάδες θα επηρεάσει την τσέπη όλων των πολιτών.

Σαν Τοπική Ενωση Δήμων Β. Αιγαίου έχουν κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Ευρώπης και αναμένονται αποτελέσματα.

Τέλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Γεωργούλης σημείωσε ότι εκτός της σημερινής συνάντησης στο υπουργείο Οικονομικών θα υπάρξουν συναντήσεις με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων για να γίνει δυνατή η κατάθεση τροπολογίας έτσι ώστε να παραμείνει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα