Απεργία διαρκείας των εργαζομένων στον Αστέρα Βουλιαγμένης από 10/11

19:27 8/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Χωρίς αποτέλεσμα πέρασε η προθεσμία που είχαν δώσει οι εργαζόμενοι έως τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 8/11 για γραπτές εγγυήσεις για το διάστημα της ανακαίνησης.

Έτσι σύμφωνα με ανακοίνωση της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργατών επισιτισμού και υπαλλήλων τουριστικών επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ- ΥΤΕ) θα ξεκινήσει απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στα πλαίσια της απόλυτα πετυχημένης με συμμετοχή 100% (πλην κάποιων διευθυντικών στελεχών) 24ωρης απεργίας

που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα, είχαν δώσει ρητή προθεσμία έως τη 12η μεσημβρινή για να τους δοθούν γραπτές εγγυήσεις για το καθεστώς απασχόλησης του προσωπικού κατά τη διάρκεια ανακαίνισης.

Παρήλθε άπρακτη η προθεσμία και προχώρησαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση όπου με συντριπτική πλειοψηφία αποφασίστηκε η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων και η μετατροπή της απεργίας σε διαρκείας αρχόμενη από την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 06:00π.μ.

Το Σωματείο και η Ομοσπονδία θα εξαντλήσουν παράλληλα και τις διαδικασίες συμφιλίωσης στο Υπουργείο Εργασίας με στόχο, τη δέσμευση των νέων ιδιοκτητών στη κατεύθυνση της ρύθμισης των όρων αμοιβής και εργασίας του συνόλου του προσωπικού, εποχικού και συνεχούς απασχόλησης κατά τη διάρκεια την ανακαίνισης».

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Παντελής Σαΐτας

Σχετικές ειδήσεις:

ΕΚΑ: Ζητά την εξασφάλιση των εργαζομένων στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Διασφάλιση εργασίας ζητούν 1000 εργαζόμενοι στον Αστέρα Βουλιαγμένης (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα