Απ. Καλογιάννης: Κιτρινισμός ότι οι προσλήψεις στη δομή του Κουτσόχερου είναι ρουσφέτι

12:41 18/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τι είδους ρουσφέτι στο δήμο μπορεί να είναι η πρόσληψη εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ και με κριτήρια ΑΣΕΠ, διερωτήθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης σχολιάζοντας τις όλες διαδικασίες πρόσληψης και απασχόλησης των εργαζομένων στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο.

Όσον αφορά τον αριθμό των προσληφθέντων και των απασχολούμενων

στη δομή ο δήμαρχος Λαρισαίων ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή απασχολούνται περί τα 50 άτομα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων σε διάφορες ειδικότητες και τα υπόλοιπα άτομα από το σύνολο των 90 προσληφθέντων προσφέρουν έργο στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου και δεν κάθονται.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. ΚαλογιάννηςΑυτή τη στιγμή φιλοξενούνται περί τα 500 άτομα και κρίναμε ότι ένας αριθμός περίπου 50 εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες. «Η πρόβλεψη είναι η δομή στο Κουτσόχερο να φιλοξενήσει 1.300 άτομα και με βάση αυτή την πρόβλεψη έγινε η πρόσληψη των 90 ατόμων. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κανονικά στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου και δεν κάθονται», είπε ο κ. Καλογιάννης και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για ρουσφέτι όταν βασικά αιτήματα που έθεσε ο δήμος, όπως η εντοπιότητα των προσληφθέντων δεν ικανοποιήθηκαν. «Αυτή τη στιγμή εργάζονται άτομα από τη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη και άλλες περιοχές», τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων και εξήγησε ότι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται τα ζητήματα αυτά δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε ένα δύσκολο έργο που καλείται να φέρει σε πέρας η Αυτοδιοίκηση. «Στόχος είναι να χτυπήσει μια κατάσταση και επιτρέψτε μου να σας πως ότι ο τρόπος που παρουσιάστηκε το όλο θέμα, πρόκειται περί κιτρινισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα