Αντίθετο το ΕΒΕΔ στο άνοιγμα των επιχειρήσεων τις Κυριακές

11:49 8/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η έλλειψη ρευστού και όχι ο χρόνος για αγορές είναι το πρόβλημα των καταναλωτών».
Αυτό δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, με αφορμή την απαίτηση του ΔΝΤ για άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές τον χρόνο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου.
«Εκτός όμως από την έλλειψη ρευστού, ανέφερε, υπάρχει και έλλειψη ψυχολογίας.
Η αβεβαιότητα για το μέλλον, υποχρεώνει τους καταναλωτές να είναι μετρημένοι στις αγορές τους».
Ο πρόεδρος

του Επιμελητηρίου έθεσε ακόμη και το θέμα του αυξημένου κόστους, από την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, για τις επιχειρήσεις.
«Προκαλεί εντύπωση, είπε, το γεγονός ότι δεν συνυπολογίζεται καθόλου το κόστος που θα έχει ένας επιχειρηματίας, λειτουργώντας το κατάστημά του κάθε Κυριακή.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να αμείβονται με τα επιπλέον ημερομίσθια και με επιπλέον ασφάλιση», προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Ελλείψεις λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Σοβαρές ελλείψεις έχουν αρχίσει να παρατηρούνται στα φρέσκα προϊόντα στην αγορά της Ρόδου, λόγω της απεργίας των ναυτεργατών.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο οι κάτοικοι των νησιών, λόγω απεργιών, να μην έχουν πρόσβαση σε βασικά προϊόντα καθημερινής ανάγκης.
«Στα φρέσκα προϊόντα, όπως είναι το γάλα, το γιαούρτι, η μαναβική και το κρέας παρατηρούνται ήδη ελλείψεις» είπε ο κ. Πάππου, τονίζοντας ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις απεργίες και πλήττουν τα νησιά είναι διαχρονικό.
«Παρ’ ότι φωνάζουμε χρόνια, δυστυχώς, δεν βρίσκουμε ανταπόκριση».

Keywords
Τυχαία Θέματα