Αντιπολεμική εκδήλωση των συνδικάτων στον κλάδο των κατασκευών

20:25 20/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αφορμή την Πρωτομαγιά, συνδικάτα από τον κατασκευαστικό τομέα, οργανώνουν από κοινού εκδήλωση την Πέμπτη 27/4 στις 7μμ στο χώρο του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος,Βερανζέρου 1), με έντονο αντιπολεμικό περιεχόμενο.

Κεντρικό τους σύνθημα: «‘Ελληνες και μετανάστες εργάτες, μαζί ενωμένοι στην πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο και την προσφυγιά».

Στη σχετική ανακοίνωση, που κυκλοφορεί και σε άλλες γλώσσες,

ώστε να ενημερωθούν και πρόσφυγες – μετανάστες, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το ΝΑΤΟ που σφάζει λαούς για τα συμφέροντα ιμπεριαλιστών, που δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των κρατών-μελών του, δεν μπορεί να φέρει σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή. Ούτε τις παραβιάσεις συνόρων και αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Τουρκία ούτε τους πρόσφυγες μπορεί να σταματήσει, αφού ο πόλεμος και η δυστυχία που σπέρνει είναι οι αιτίες που τους γεννούν».

Ως προς το διεκδικητικό πλαίσιο η ανακοίνωση τονίζει πως: «Η εργατική τάξη και ο λαός της πατρίδας μας, μέσα από τα σωματεία μας και τις επιτροπές αγώνα διεκδικούμε:

Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών σε βάρος άλλων λαών της περιοχής. Κανένας Έλληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα.
Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να φύγει αμέσως το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμιά υποδομή της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια κ.α.) ως ορμητήριο για επιθέσεις σε άλλες χώρες. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Καμιά αλλαγή συνόρων. Να μην επιτρέψουμε οι λαοί να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και εκμετάλλευσης.

Ο μόνος δρόμος για να ζήσουμε καλύτερα, χωρίς εκμετάλλευση, εμείς και τα παιδιά μας είναι η ταξική πάλη, η συνολική αναμέτρηση με το κεφάλαιο και το πολιτικό προσωπικό του, η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Να γίνουμε κυρίαρχοι της ζωής μας και του πλούτου που εμείς παράγουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα