Αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή (video)

15:20 1/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας εφ` όλης της ύλης εξελίχθηκε η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική παρακμή και ροπή στον αυταρχισμό, λέγοντας πως ενεργεί «χωρίς αναστολές με νόμους σκούπα και αναρίθμητες τροπολογίες», εν μέσω θέρους. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για υποκρισία ότι διαστρέβλωσε το σχέδιο της κυβέρνησης όσον αφορά την αξιολόγηση

στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.Υποστήριξε επίσης ότι ο κ.Μητσοτάκης έχει ένα σχέδιο και ένα πρόγραμμα ακραία νεοφιλελύεθερο.

«Μέρα προσπάθειας» για την επανεκκίνηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Παιδεία είναι θέμα βαθιά κοινωνικό, επηρεάζει τον τρόπο που οι άνθρωποι ζουν μέσα στην κοινωνία και έχουν πρόσβαση στην πληροφορία και τη γνώση. Η Παιδεία είναι δημοκρατικό δικαίωμα για να μπορούν οι πολίτες να ασκούν κριτική στην εξουσία. Η παιδεία είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Α. Τσίπρας: Περισσότερη δημοκρατία και θέσπιση ακαδημαϊκών κανόνων (video)

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε ότι «το νομοσχέδιο που θα ψηφίσει σήμερα η κυβέρνηση σύντομα θα είναι παρελθόν. Η ΝΔ θα το καταργήσει», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: «Φέρνετε νομοσχέδιο που υποβαθμίζει τα ελληνικά πανεπιστήμια» (video)

Όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το νομοσχέδιο «Από το παρελθόν έρχονται και οι αντιλήψεις που το ν/σ αυτό επιβάλλει».

Απαντώντας στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε πως ο πρόεδρος της ΝΔ επαναβεβαίωσε ότι διαθέτει ακραία νεοφιελεύθερο πρόγραμμα και πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το ιδιωτικό και όχι το δημόσιο. Επίσης, σημείωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ διαστρέβλωσε το σχέδιο της κυβέρνησης όσον αφορά την αξιολόγηση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στην ανταπάντησή του ο πρωθυπουργός είπε ότι η ΝΔ είναι σε κατάσταση νευρικής κρίσης το τελευταίο διάστημα μετά το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, πετώντας διαρκώς την μπάλα στην εξέδρα καθώς μέσα σε ενάμιση μήνα έχει καταθέσει τρεις προτάσεις για εξεταστικές Επιτροπές.

Keywords
Τυχαία Θέματα