Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου για το μεταναστευτικό – προσφυγικό

11:55 2/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ανακοίνωσή της η Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου αναφέρεται στα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τους μετανάστες και κυρίως στη δράση της Ομάδας SOS.

Δεν παραλείπει βέβαια να κατηγορήσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να συγκαλύψει το έργο των φασιστών «κάνοντας τα στραβά μάτια στον τρόπο που η ελληνική αστυνομία μαζί με δικαστές, δημιουργούν το δικό τους

ανεξάρτητο κράτος φυλακίζοντας επιλεκτικά, και κυρίως αθώους αγωνιστές, με στοιχεία που είτε βρέθηκαν σε ένα παράλληλο σύμπαν είτε οι ίδιοι δημιούργησαν».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης κάνει λόγο για συνθήκες, που δημιουργούν ιδανικό κλίμα στην χρυσή αυγή και άλλα ακροδεξιά μορφώματα για να προπαγανδίσουν στον λαό τις απάνθρωπες και ναζιστικές “ιδέες” τους.

«Πρέπει να καταλάβουμε όμως ότι ο δρόμος της εξέγερσης και της ελευθερίας έχει πολλούς εχθρούς…., που στόχο έχουν να σπείρουν τον φόβο και να κλείσουν τους αγωνιστές στα σπίτια τους. Οι απαντήσεις και ο αγώνας δίνονται στον δρόμο, κοιτώντας τον εχθρό στα μάτια, αγωνιζόμενοι ενάντια στην αδικία και στις δομές που την καθιέρωσαν. Ο κόσμος της Σάμου πρέπει και οφείλει να απέχει από τέτοιες κινήσεις, που το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι η διάχυση του ρατσιστικού και φασιστικού δηλητηρίου» ανέφεραν.

Τέλος με υποσημειώσεις αναφέρουν ότι ουδεμία σχέση έχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τις ΜΚΟ. «Αντιθέτως όμως βρίσκονται δίπλα και μαζί με κάθε εργαζόμενο είτε σε ΜΚΟ, είτε σε κάθε τομέα, που βάζει μπροστά το πρόταγμα της αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες και τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό» ενώ καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει «ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ, ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ» .

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα