Αντίδραση για τις απολύσεις συμβασιούχων

09:16 18/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αντίδρασή του στην απόλυση των συμβασιούχων που εργαζόταν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο, που οργανώνει συνάντηση των εργαζομένων σήμερα στις 11 το πρωί στα γραφεία του.

Αναφέρει ότι σχεδόν οι μισές αίθουσες του μουσείου δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ με τις τωρινές απολύσεις δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες που έρχονται με κρουαζιερόπλοια.
«Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι -τονίζει το ΕΚΗ- εξυπηρετούν με υπευθυνότητα

και ευσυνειδησία το έργο τους, που αφορά στην ημερήσια και νυχτερινή φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων στην προστασία από κλοπές και βανδαλισμούς.
Επίσης πραγματοποιούν περιπολίες στην εξωτερική περίμετρο επισκέψιμων και μη χώρων των μουσείων, ελέγχοντας τους αφύλαχτους χώρους για την πρόληψη λαθρανασκαφών και την πάταξη του φαινομένου αρχαιοκαπηλίας. Επιπροσθέτως συνεπικουρούν στην μεταφορά αρχαίων αντικειμένων, στην διενέργεια ανασκαφών και παρέχουν την εξυπηρέτηση και την πληροφόρηση των επισκεπτών, την πώληση εισιτηρίων καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο πάγιες και διαρκείς ανάγκες».
Τέλος το ΕΚΗ επισημαίνει ότι «πρέπει επιτέλους να σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων που κατά καιρούς έχουν συνάψει συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Πάγια θέση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου είναι μόνιμη και σταθερή εργασίας για όλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα