Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για την ανακοίνωση του πλεονάσματος από την ΕΛΣΤΑΤ

18:39 21/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθε στο 3,9% του ΑΕΠ ή στα 6,9 δισ. ευρώ.

Η ΝΔ σημείωσε πως πρόκειται για ένα μεγάλο και όχι διατηρήσιμο πλεόνασμα το οποίο βασίστηκε στην υπερφορολόγηση, στη στάση πληρωμών, στα μη επαναλαμβανόμενα έσοδα και στις κατασχέσεις.

Ότι το «υψηλό, πράγματι, πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 οφείλεται

κατά κύριο λόγο στην εξοντωτική υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων» και δεν είναι αποτέλεσμα μιας υγιούς προσπάθειας στην οικονομία, με ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας ή καταπολέμησης της μεγάλης φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, σημείωσε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στη συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου του κόμματος.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμφανίζει ως επιτυχία τα ματωμένα πλεονάσματα των περικοπών και της φοροληστείας, κρύβοντας ότι η πολιτική αυτή, όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά και θα ενταθεί με το νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή» αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ, σημειώνοντας: «Στην ουσία (η κυβέρνηση) κάνει αυτό που έκανε παλιότερα η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους σήμερα αλλάζει ρόλους, ώστε από κοινού να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση στην πολιτική χρεοκοπίας του λαού».

«Το πλεόνασμα δεν είναι καρπός ανάπτυξης αλλά προϊόν αφαίμαξης της κοινωνίας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αφαίμαξη που συνεχίστηκε και το ΄17. Αφαίμαξη που τρέφει ένα κομματικό κράτος (με ρεκόρ πενταετίας στις προσλήψεις εκτάκτων και συνεχή διόγκωση των κυβερνητικών γραφείων). Αφαίμαξη που δεν θα σταματήσει όσο κυβερνούν ιδεοληπτικοί λαϊκιστές που αδιαφορούν για την παραγωγή και την πραγματική οικονομία», αναφέρει σε σχόλιό του το Ποτάμι.

«Ας μην πανηγυρίζει η κυβέρνηση για το πλεόνασμα 3,9%. Έχει πολύ δάκρυ μέσα. Πολλούς φόρους και πολλές στερήσεις» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Τζανακόπουλος: Θα νομοθετηθούν και θα εφαρμοστούν τα θετικά μέτρα (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα