«ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ – CAMERATA JUNIOR ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ»

12:05 8/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής CAMERATA JUNIOR παρουσιάζει το νέο της ρεπερτόριο σε μια πρωινή κυριακάτικη συναυλία για μικρούς και μεγάλους.

Η Camerata Junior, η νεανική ορχήστρα εγχόρδων του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, γιορτάζει με επιτυχία τα 6 πρώτα χρόνια λειτουργίας της. Με τακτικά μαθήματα – δοκιμές, που πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμμετοχές σε συναυλίες και εκπαιδευτικά

προγράμματα, η Ορχήστρα έχει ήδη αναγνωριστεί από τους κριτικούς και το πάντα ενθουσιώδες κοινό της. Με δάσκαλο και μαέστρο τον καταξιωμένο βιολονίστα Δημήτρη Σέμση, η Camerata Junior παρουσιάζει την καθιερωμένη ανοιξιάτικη συναυλία της, σε μια κυριακάτικη πρωινή συνάντηση για μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή 14 Μαΐου στις 11:30 π.μ., στην Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής.

Το παιδικό και εφηβικό τμήμα της Ορχήστρας ανανεώνονται διαρκώς, μια που πολλά από τα μεγαλύτερα παιδιά αποχωρούν λόγω σπουδών και νέα έρχονται στη θέση τους. Έτσι, η κάθε χρονιά αποτελεί μια εντελώς καινούργια εμπειρία, ενώ το ρεπερτόριο επιλέγεται πάντα με πρώτο κριτήριο την παιδαγωγική του αξία.

Στη φετινή συναυλία, το παιδικό τμήμα της … φετινής Ορχήστρας θα ερμηνεύσει το Εμβατήριο τoυ Χαίντελ, τη Σερενάτα για έγχορδα του σύγχρονου Αμερικανού συνθέτη Nόρμαν Λέιντεν, τη μουσική του Game of Thrones και το παραδοσιακό σκωτσέζικο τραγούδι Τhe Skye Boat Song.

Από το εφηβικό τμήμα θα ακούσουμε τη Σoυίτα σε παλιό στιλ «από τον καιρό του Holberg» του Γκρηγκ (1843-1907), έργο που ο Νορβηγός συνθέτης αφιέρωσε στο μεγάλο φιλόσοφο του Διαφωτισμού και συμπατριώτη του, βαρόνο Λούντβιχ του Χόλμπεργκ, την Ελεγεία για έγχορδα του Αλέκου Ξένου (1912-1995), που παρουσιάζεται σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, και τη μουσική παρωδία MINIMAX «Ρεπερτόριο για στρατιωτική μουσική» του Χίντεμιτ (1895-1963), σε πρώτη ελληνική εκτέλεση.

Βοηθοί Διδασκαλίας της Ορχήστρας: Wendy Clark, Αθηνά Γρατσούνα

Διδασκαλία – Μουσική Διεύθυνση: Δημήτρης Σέμσης

Μέγας Δωρητής της Ορχήστρας για το 2017:

Ισπανικό Ίδρυμα «Κόσμος εν Αρμονία»

Τιμές εισιτηρίων: Α’ ζώνη 15 € – Β’ ζώνη 10 €

Έναρξη προπώλησης: Δευτέρα 24 Απριλίου

Πληροφορίες και ηλεκτρινική αγορά εισιτηρίων: www.megaron.gr – Τηλέφωνο: 210 72.82.333

Η CAMERATA JUNIORΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩΝΙΑΣ ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα